Örökbe szeretnék fogadni

Örökbefogadási szándékával itt jelentkezhet, de kérjük, előtte olvassa át a következő információkat is. Köszönjük!

A Tappancs Tanya előzetes egyeztetés után szeretettel várja a vendégeket és lehetséges új gazdikat a Szeged-Kiskundorozsma, Sia dűlő 20. címen (Bordányi út, Kulipintyó csárdánál jobbra az új útra fordulni, majd a Tappancs táblánál szintén jobbra egy földútra).

Kutya örökbefogadása a Tappancs Tanyán

Bár a menhely minden nap 7-15:30 között fogadja a látogatókat, érdemes előzetesen bejelentkezni, érdeklődni, hogy van-e az elképzeléseinek megfelelő kutya a +36 70/380-6966 számon.

Érdemes örökbefogadás előtt átgondolni a családhoz milyen kedvenc lenne a legjobb társ. Aktív, játékos, pajkos, könnyen tanítható, vagy épp már kicsit nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, aki többet pihen, vagy épp akkor jön, megy mikor mi szeretnénk. Az utóbbi esetben érdemesebb már idősebb, nem kölyök vagy kamasz kutyát választani.

Kedvencünk kiválasztása előtt picit magunkat is meg kell vizsgálni, a családunk összes tagjával át kell beszélni az örökbefogadást, mindenkinek akarni kell, mert a beilleszkedés sokkal könnyebb ebben az esetben a négylábúnak. Ne felejtsük el, bármilyen korú állatot viszünk haza időt kell adni, hisz nálunk is van aki hamarabb oldódik, gyorsabban alkalmazkodik, vagy épp jobb a probléma megoldó képessége van.

Mielőtt kimennénk a menhelyre, a honlapon nézzük meg és olvassuk el a nekünk tetsző kutya, macska jellemét, bekerülésének okát, körülményeit. Az adatlapon nézzük meg, fel van-e tüntetve: van gazdijelöltje. Ebben az esetben is fel tudunk iratkozni örökbefogadónak.

Fontos, hogy a kiválasztáskor figyelmesen olvassuk el a négylábúhoz tartozó leírásokat, mert onnan kiderül számunkra, ha a kutya nem örökbefogadható, vagy ha van bármi betegsége, viselkedési problémája, ami nagyobb odafigyelést, vagy épp rutinosabb gazdit igényel.

Ha a gondozókkal közösen sikerült megtalálnia új társát, feliratkozhat gazdijelöltnek. A kutya igényétől függően legalább egy következő látogatás és ismerkedés után haza is tudja majd vinni. Így jó, ha addigra pórázt, nyakörvet is beszerez, és az örökbefogadás megbeszélt napján hozza magával. Ekkor egy örökbefogadási megállapodást kötünk, és 30.000 Ft adományt kérünk a többi négylábú támogatására.

Cica örökbefogadása

Cica örökbefogadási szándék esetén kérjük, hívja a +36 70 380 2281-es számot 7-15:30 óra között, ahol tudnak az előzetes elképzeléseknek megfelelő cicát ajánlani. Ha sikerült megtalálni a megfelelő cicát, akkor egy örökbefogadási megállapodás aláírásával és Tappancs Tanyán élő többi cica ellátására kért 10.000 Ft adomány ellenében a leendő örökbefogadó máris boldog gazdája lehet egy árva cicának. Kérjük, hogy a leendő gazdi az örökbefogadáskor hozzon magával cicahordozót, mert enélkül veszélyes az új családtag utaztatása.