Örökbefogadás előtt: gondolja át...

2017. szeptember 23.
Felelős gazda

Köszönjük, hogy a Tappancs Állatvédő Alapítványtól szeretné örökbe fogadni négylábú kedvencét. Ezek a kutyusok és cicák szeretetre méltók, hűségesek, kedvesek és egészségesek. Hálás társai lesznek!

Mielőtt végleg az örökbefogadás mellett döntene, kérjük szánjon a következő kérdések megválaszolására 5 percet, hogy Ön is tisztán lásson:

Készen áll-e arra, hogy egy állatról gondoskodjon?

1. Kedvencének pár hét szükséges ahhoz, hogy megszokja az új helyét és gazdáit. Ezalatt kellő figyelem hiányában elcsavaroghat.
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– van-e kerítés?
– megfelelő állapotú-e, vagy ki tud bújni a kutyus?

2. Ön a mostani döntésével a kutyus vagy a cica élete végéig vállal felelősséget érte. Róla akkor is gondoskodnia kell, ha elutazik, elköltözik, esetleg más probléma merül fel.
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– tudja-e ezt vállalni?

3. A kutya ösztönénél fogva kergeti azt, ami szalad, „menekül előle”. Előre kell gondolni a háznál lakó macskára, nevelt baromfira.
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– meg tudja-e oldani az elkerítésüket?

4. Abban az esetben, ha kölyköt választott a már meglévő kutyusa mellé, akkor az könnyen nem várt gondot okozhat. Azonos neműeknél rivalizálást, míg különneműeknél nem kívánt szaporulatot.
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– vállalja a kiválasztott kölyök későbbi ivartalanítását?

5. A kutya nagy mozgásigényű teremtés. Elegendő terület kell neki ahhoz, hogy a szükséges mozgásigényét kielégítse. Láncon nem tud élni!
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– kertes házban lakik, ahol az udvarban futkározhat? Ez esetben is tud-e naponta legalább egy órát csak vele foglalkozni és heti 2-3 alkalommal hosszabb sétára vinni?
– ha lakásban lakik, akkor naponta legalább 3-szor el tudja vinni hosszabb időre sétálni?

6. A kutyus vagy a cica olyan, mint bármelyik másik élőlény: bármikor megbetegedhet. Az állatorvos által biztosított kezelések, oltások, esetleges műtétek költségekkel járnak.
Kérjük, örökbefogadás előtt gondolja át:
– tudja-e vállalni a felmerülő kiadásokat?

Az állat, akit most örökbe kíván fogadni érző szívű lény, lelke van.

Amennyiben úgy érzi, hogy felelősséget tud vállalni érte, úgy sok örömet kíván Önnek a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriuma.
Adószám: 18469453-1-06

Címkék

Hozzászólások