Iskolai közösségi szolgálat

2017. március 8.

Alapítványunk állatmenhelyén vagy korlátozott számban külső rendezvényeken is van lehetőség a középiskolások számára, hogy a kötelező 50 óra iskolai közösségi szolgálat idejét, vagy annak egy részét eltöltsék.

A Tappancstanyán javasoljuk az önkénteskedést annak, aki
- szereti az állatokat
- szeret a szabadban lenni
- fontos számára a felelős állattartás, vagy szeretné megismerni azt

Az állatmenhelyen dolgozók időhöz kötött, fontos feladatokat végeznek, ezért külön kerestünk a diákok számára időpontokat, amikor felkészült munkatársaink és önkénteseink várják őket szeretettel.

A három órás foglalkozás tervezett programjai (időjárás- és állatfüggő):
- a felelős állattartással kapcsolatos aktivitás szabadban kutyákkal, esetleg cicákkal
- segítségnyújtás a menhelyen (kertészkedés, erdőtakarítás, festés, etetőtálak mosogatása, kutyapiszok összeszedés az udvarokban, stb.)
- játék a kutyákkal és cicákkal

A feladatokhoz megfelelő ruházatban kell jönni, átöltözési lehetőség nagyon korlátozott. Kérjük a diákokat, hogy az utazásról és az evésről maguk gondoskodjanak. Kullancsriasztó szert érdemes hozni és HASZNÁLNI! Napvédő szerekre ugyanez vonatkozik.

Fontos a menhelyi házirend maradéktalan betartása. Az udvarokban, kennelekben kísérő nélkül nem szabad tartózkodni, és csak a dolgozók előzetes hozzájárulásával szabad a kutyákhoz odamenni. Ennek az az oka, hogy nem minden kutya szereti az idegeneket. A megfelelő viselkedésről részletesen a menhelyi önkénteskedés útmutatójában írunk. A meghirdetett időpontokról, a jelentkezés módjáról információk itt.

A foglalkozásokat minimum 6 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Ezért kérjük a jelentkezők email elérhetőségét, hogy változás esetén ki tudjuk értesíteni. Kérjük a jelentkezőket, hogy a fenti oldalon ők maguk is rendszeresen kövessék a frissített jelentkezési adatokat.

Amennyiben valaki egy városi rendezvényünkön szeretné a közösségi szolgálat egy részét eltölteni, akkor jelentkezzen a Facebook önkéntes csoportunkba. Ebbe a csoportba küldjük ki a rendezvényekkel kapcsolatos felhívásokat. Előre jelezzük, hogy ilyen rendezvények jelenleg igen korlátozott számban vannak.

Címkék

Hozzászólások