Állatok karácsonya idén csak távolból...

2020. december 18.
Menhelyi karácsony

Alapítványunk egész évben azon dolgozik, hogy a Tappancstanyára befogadott árva állatok az év minden napján megkapják a számukra elvárt gondoskodást. Az állatbarátok támogatás nélkül viszont erre nem lennénk képesek.

Kérjük, hogy az év végi ünnepi előkészületeket során szakítsanak időt és figyelmet a védenceinkre is, akik ilyenkor is egy menhelyen várják a csodát, a saját családot. Akik a menhelyen töltik az ünnepeket, csak a támogatók adományainak köszönhetik, hogy boldogan és bizakodva tekintsenek a jövőjükre. Ezért kérjük, ha teheti, adományával tegye szebbé egy menhely kutya vagy cica karácsonyát!

Szeretnénk, ha közösen örülhetünk a védenceink boldogságának. Ők csak ránk számíthatnak, idén különösen nagy a tét! A karácsony kitűnő lehetőség az életüket biztonságosabbá tenni. A karácsonyi előkészületek néha már csak idegőrlő, kapkodó vásárlásokról, kipipálandó tételekről, céltalan, gesztusajándékokról szól. Gondolják át, hogy az az ajándék, amit szeretteiknek kizárólag csak a karácsony alkalmából tervez adni, mennyire szolgálja majd a megajándékozottat, vajon mi lesz, mi lehet az ajándék sorsa az ünnepek után? Mi lenne, ha az állatbarát szeretteinek idén jótékonyságot ajándékozna? Egy menhelysétát, vagy csak azt a tudatot, hogy az ajándéka idén egy árva állatot szolgál. Amennyiben tetszik Önnek ez az ötlet, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi adománya "igazolására" elkészítünk egy köszönő oklevelet, amit akár oda is tehet a karácsonyfa alá a szeretteinek. Az ünnepek alatt így egy kicsit ott lesznek majd Önökkel a mi védenceink is. Árva állatok, kutyák és cicák, kutyák vagy cicák.

Cégeknek ajánljuk, hogy üzletfeleinek szánt év végi apró ajándékokra, képeslapokra szánt összeg egy részét ajánlják fel alapítványunk védencei ellátására. A pénz- és tárgyi adományokról adóigazolást tudunk kiállítani, és kérésre köszönő oklevelet készítünk.

Sajnos idén személyesen nem tudjuk fogadni az adományaikat, de a menhelyen az adományládába el tudják azokat helyezni, és bár nem látogatható a menhely, a kapuból sok mindenre ráláthatnak.

Szegedi támogatóinknak jó hír, hogy több állatbarát üzlet vállalta, hogy szívesen fogadja a védenceinknek szánt adományokat.

 • Fakutya Állateledel és felszerelés (6725 Szeged, Kálvária tér 28.)
 • The Dog Bar (6726 Szeged, Kőrösmező utca 32.)
 • 6725 Szeged, Galamb utca 4. Kisállat hamvasztás Szeged - Balogh Csaba felajánlásával
 • Szinesfém - 6727 Szeged, Dalos utca 2. ( H-P: 8:00-17:00 és Sz: 8:00-12:00)
 • Továbbra is személyesen a menhely bejáratánál kihelyezett adományládába menhelylátogatás nélkül (6791 Szeged, Sia dűlő 20.)
 • Napfény parki Fressnapf Áruház (kizárólag csak helyben vásárolt termékeket lehet elhelyezni itt az adományládában.

 

Hálásan köszönjük mind a támogatóknak, mind az átvevőpontoknak a segítőkészséget!

Adományok a Tappancstanya lakói számára, egy 2019-es képen egy Tappancstól örökbefogadott kutyussal és kölföndön élő gazdájával

Mire van a legnagyobb szükségünk?

 • állateledel: napi 67-70 kg fogy el (kutya száraztáp, kölyöktáp, macska konzerveledel, junior eledel, alutálcás cicaeledel)
 • macskaalom: napi 8-10 liter fogy el
 • tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, egyszerhasználatos gumikesztyűk bolhairtószerek

 

Idén fokozottabban érvényes, hogy ha tárgyi adománnyal támogatná alapítványunkat, akkor kérjük, rendelje meg a kiszemelt ajándékot egy webáruházban, és kiszállítást kérje a Tappancstanya címére:

Tappancs Állatvédő Alapítvány, 6791 Szeged, Sia dűlő 20. Tel: 06-70-380-6966.
A csomagokat a hét minden napján tudjuk fogadni 7-15:30 óra között.

Tesco házhozszállítás esetén ezeket a termékeket minden mennyiségben fel tudjuk használni:

 

ZooPlus webáruház ZooLove termékek, amelyek kedvező árúak és amellyel egy másik civil szervezetet is támogat.

Tisztítószerek ésszerű mennyiségben:

 

Legegyszerűbb módon pénzadománnyal is támogatható a tevékenységünk:

 • bankszámlára utalással: UniCredit Bank, 10918001-00000019-48600008
 • telefonos adományozással: 13600 hívása és a kód: 38, vagy SMS a 13600 számra, SMS szövege: 38
 • bankkártyás adományozással
 • Paypal adományozással: info [at] tappancs.hu

 

Védenceink nevében hálásan köszönjük!

Hozzászólások