Adó 1% a Tappancsnak

2024. február 28.
Tappancs adószám 18469453-1-06

"Önnek csak 1%, Nekik a menedék:"
186 bentlakó kutya és 42 cica kérése ez, akiknek
egyetlen menedékük a Tappancs Tanya.

Adószám: 18469453-1-06

Kérjük, adományával, illetve adó 1%-ának felajánlásával segítse a kóbor állatok megmentését!

Idén május 20-ig van lehetőség, hogy rendelkezzen adójának 1%-áról az Ön által kiválasztott közhasznú alapítvány javára. Kérjük, válassza a Tappancs Állatvédő Alapítványt, hogy továbbra is segíthessük a bajba jutott négylábúakat!

Nyomtatható rendelkező nyilatkozat (pdf, új ablakban nyílik) vagy

lépjen be az ügyfélkapuján keresztül az eSZJA oldalára (új ablakban nyílik), és néhány kattintással rendelkezzen alapítványunk javára (adószám: 18469453-1-06)!

Miért fontos, hogy felajánlja az adója 1%-át?

 • Mert - mint a legtöbb alapítvány - a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány is főként az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően működhet, és végezheti az állatmentést.
 • Egy átlagos összegű 1%-os felajánlás egy kutya 9 napi vagy egy cica 5 napi ellátását biztosítja (figyelembe véve, hogy egy férőhelyen évente akár 2-3 állat is megfordulhat, így egy férőhelyre évente akár 2-3 ivartalanítás vagy teljes oltássorozat is eshet).

 

Foltos gyógyultan

Mire fordítja az alapítvány a beérkezett felajánlásokat?

 • A Tappancs egy olyan állatmenhelyet üzemeltet, amelyben 170-180 kutya és 50-60 cica egyidejű ellátását biztosítja, amely a napi gondoskodás mellett a rendszeres védőoltásokat, bolha-, kullancs és bélférgek elleni védelmet, szívféreg elleni védelmet jelenti, valamint a beérkezők szűrővizsgálatát, gyakran mikrochippel történő ellátását, ivartalanítását, szükség szerint gyógykezelését. Nagyon fontos, hogy a Tappancs helyhiány miatt NEM ALTAT, így csakis örökbefogadással keletkezik új hely.
 • Kutya és cica ideiglenes befogadóinknál átmenetileg élő állatok állategészségügyi ellátását finanszírozzuk átlátható együttműködési megállapodások keretein belül. 
 • A 2008-ban létrehozott Tappancs Állatvédelmi Őrszolgálat (TŐR) a lakossági bejelentéseket vizsgálja ki, és jár utána az állkínzás gyanús bejelentéseknek.
 • Lakossági segélyprogramunk keretében segítséget nyújtunk a felelős, de alacsony jövedelmű állattartóknak kisállatuk állatorvosi kezelésében/ivartalanításában.
 • Hajléktalan programunk keretein belül a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve hozzájárulunk a fedél nélkül élő emberek kutyáinak ellátásához.
 • Rendszeresen, évente egy-két alkalommal szervezünk lakossági kutya- és macska ivartalanítási akciókat, amelynek keretében akciós árakat biztosítunk a helyi állatorvosokkal együttműködve.

 

Hogyan rendelkezhet adó 1%-áról?

Több módon ajánlhatja fel számunkra az adó 1%-át:

 • Ha a NAV készíti el az adóbevallását: ügyfélkapu esetén a NAV eSZJA oldalára online is rendelkezhet az 1%-ról néhány kattintással 2024. május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapuja, töltse le a nyilatkozatot és postázza el bármelyik NAV-kirendeltségnek 2024. május 20-ig.
 • Ha Ön vagy a könyvelője készíti az adóbevallást: Az adóbevallás részét képező EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet elektronikusan vagy papír alapon 2024. május 20-ig.
 • Ha egyéni vállalkozó: Ha van ügyfélkapuja, a NAV eSZJA oldalán rendelkezhet néhány kattintással 2024. május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapuja, töltse le a nyilatkozatot és postázza el bármelyik NAV-kirendeltségnek 2024. május 20-ig.
 • Ha munkáltatója gyűjti össze az 1% felajánlásokat: Az EGYSZA a nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja a munkáltatójának.
 • Amennyiben a közelmúltban családi SZJA visszatérítésben részesült, a fentiek szerint ugyanúgy rendelkezhet az adója 1%-ról, mert az állam a családoknak visszajuttatott SZJA 1%-át a megjelölt szervezetnek kiutalja.

 

Amennyiben időközben már beadta az 2021 évi adóbevallását, a fenti lehetőségek szerint az adó 1%-os rendelkezést még érvényesen leadhatja 2024. május 20-ig.

Nagyon fontos, hogy adója 1%-áról leadott rendelkezését csak abban az esetben fogadják el, ha határidőre az esedékes adóját is megfizeti.

Köszönjük, ha minket választ, és ezzel évente több mint 350 állat megmentéséhez járul hozzá!

A korábbi 1%-ok felhasználása

A korábbi felajánlások felhasználásáról itt olvashat.

Címkék

Hozzászólások