Szuper, a csodakutya - élménybeszámoló

Gazdi: Zsófi és Zsolt | 2018. november 29.

Kedves Linda és Tappancs-csapat!

Már lassan 8 hónapja a családunk tagja Szuper. Nagyon szeretjük, egy kivételes, különleges kis csoda. November 15-én 1 éves lett, ezért úgy gondoltuk, hogy küldünk Nektek egy kis helyzetjelentést.

Szuper egy igazi energiabomba, aki könnyen tanul, nagyon játékos, elképesztően gyors, de emellett nagyon érzékeny, csupaszív kutyus. Utóbbit tökéletesen példázza az, hogy nem "póráz-rángatással", hanem mellkas simogatással és kedves szavakkal lehet sétálásra bírni, ha kivételesen elfárad / bevárna egy másik kutyát, és leül. A környék kutyáival kijön, velük bátrabban érintkezik, mint az emberekkel, van pár kis barátja, akikkel óriási köröket futnak hosszú perceken keresztül a parkban. Labdákért, botokért megőrül, és mindig a levegőben akarja őket elkapni, ezért hatalmasakat tud ugrani.

Az elején a legkülönfélébb dolgoktól is félt: az esőtől, a széltől, a hangoktól (megrezzenő falevél), az emberektől (kivéve tőlünk és a rokonainktól), és a járművektől is. Pár hónap alatt kinőtte ezeket a félelmeket, és már peckesen jár-kel az utcán, habár az idegen emberekkel szemben még mindig bizalmatlan. Rengeteg helyre látogatott el velünk, különösen élvezi az autós kirándulásokat, de utazni bármilyen formában szeret. 

Jártunk magánoktatóhoz, de most már csak néha vesszük igénybe a segítségét, mert a mi oktatásunkkal is nagyon szépen fejlődik. Kivételes sebessége és energiája miatt arra gondoltunk, hogy hobbi szinten hamarosan agility tréningre iratkozunk be.

Szuper, a csodakutya
Szuper vonatozik
Szuper sportol és ünnepel

Nagyon örülünk neki, hogy nem csak mi ragaszkodunk hozzá, hanem ő is állandóan velünk szeretne lenni. Folyton a nyomunkban van, minden történésnél ott van, ugyanakkor szerencsére nagyon jól tűri az egyedüllétet is (eddig csak egy kis tapéta, pár plüssállat, és az első ágya volt az áldozat).

Szeretnénk megköszönni, hogy rátaláltatok, segítettek neki felépülni, és így mi is beleszerethettünk, imádunk a gazdijai lenni. :)

Sok örökbefogadást és hasonlóan sikeres egymásra találást kívánunk a többi védenceteknek is, Nektek pedig sok erőt és kitartást, mert nagyon szuper, amit nap mint nap tesztek! :)

Gazdi
Zsófi és Zsolt

Hozzászólások