Kutyamesék 2023. máj. 22-28.

Kutyás blog | 2023. június 1.

Vannak napok, amikor sokkal nehezebb telefont kezelni, mint máskor. Ez függ a hívást fogadó lelki állapotától, a hívások számától, de leginkább a hívó fél mondandójától.

Volt egy nap a héten, ami sokkal nehezebben viseltem: sok hívás volt, mindenki szabadulni akart a saját kutyájától. A legtöbben azért, mert állítólag külföldre költöznek. Mintha oda nem vihetnék az állataikat.

Volt azonban egy hölgy, aki különösen érzéketlen volt, bár állítólag csak "valaki" nevében intézkedett. Ez is érdekes: "valakinek" nincs telefonja, hogy a saját ügyeit személyesen intézze?

A szóban forgó beszélgetés úgy kezdődött, hogy "valaki" le akarja adni a kutyáit. Négyet-ötöt, még nem tudja. Mikor fogadjuk, mert ha nem akkor intézik az altatást. Mindezt egyetlen mondatban.
Mikor közöltem vele, hogy az állatorvos nem altat el egészséges kutyát, akkor még ő volt felháborodva, hogy ki hallott már ilyet.

Eldicsekedett azzal is, hogy sem oltva, sem chippelve nincsenek, és hogy emiatt nem tudnának-e hamarabb bekerülni? Mintha ez valamiféle erény volna... Azért meg kell mondanom, a telefonáló elég jól képben volt, hogy mi a helyzet a kutyák papírjaival, ahhoz képest, hogy ő csak valakinek segít ugye...

Egyetlen dologban volt bizonytalan. Le szeretne adni 4-5 kutyát. Most akkor négy kutyát, vagy ötöt? Mert nem mindegy. 
Mitől függ mennyit? Mipyen alapon választja ki hogy ki maradjon ott?
És egyébként is, minek tart 4-5 kutyát ha aztán le akarja adni? Abba már bele se menjünk, hogy a kötelező állategészségügyi ellátásuk sincs meg. 

A következő telefonáló igényei sem voltak kicsik. Ő a már megunt, feleslegesnek vélt kutyáját szeretné otthonról elvitetni, egyúttal kellene neki egy új. Mit gondolt? Majd egy füst alatt a kettőt elrendezzük? 
Elvisszük a régit és hozunk egy újat? Ez nem mosógép csereprogram!

Aztán a  napokban egy cikket találtam, ami iszonyú mélyen érintett: egy kölyökkutya eltűnt otthonról. Egészen pontosan egy társasházi lakásból!
A gazdik már kezdik feladni a reményt, hogy épségben hazakerül, ugyanis egy kamera rögzítette, hogy ez közelben lakó járkált arra, aki korábban már több kutyatulajdonost megfenyegetett. 
Az ügyben eljárás folyik. És hogy miként tudta a kiskutyát kilopni a lakásból?
A gazdi nem zárta be az ajtót mert a lánya éppen hazafelé tartott. Az elkövető így simán benyitott, elvitte a kiskutyát pórázostól, hámostól, azóta nyoma sincs. 

Tehát egy pillanatra nem lehet a saját házam/lakásom ajtaját otthagyni, ha nincs kulcsra zárva, mert valami elmebeteg bemegy és elrabolja a kiskutyámat?

Ilyen világban élünk! Az életnek semmi becsülete. Főleg ha egy állat életéről van szó.


Hétfő
A munkánk egyik nagyon fontos része, hogy a nálunk élő kutyákról, cicákról fényképet, videót készítsünk. Ez egyrészt ellátja tartalommal a közösségi oldalunkat, más részről a gazdikeresést segíti.
A héten kolléganőmet, Fannit kértem meg, hogy segítsen a fotózásban, mert sokkal gyorsabb és könnyebb úgy dolgozni, ha valaki lefoglalja a kutyákat.
Pixel kapott is az alkalmon és hab testével gyorsan bele is csücsült Fanni ölébe, aztán bele is lazult mérhetetlen gyorsan a simogatásba. A többi kutya sem tétlenkedett, mindenki odagyűlt a fotózkodás helyszíne köré és szép csendben lepihentek. Aki ismeri ezeket a kutyákat, az jól tudja, hogy ez micsoda óriási dolog, ugyanis ők egy percre sem állnak meg a játékkal.

Egy percnyi nyugalom


Kedd
Ha a pózolásról van szó, akkor bizony elmondható, hogy számos kutya mesterien űzi, míg másoknak egy élet kevés, hogy elsajátítsák. Jácint azok közé tartozik, akinek könnyen mennek a pózok, és ezen belül is a keresztbe tett lábas sütkérezés fekszik neki nagyon. Oly annyira, hogy az sem zavarja össze, ha mások ugrálnak körülötte, vagy épp kattog a fényképező.
Apropó, Jácint nem összekeverendő Jázminnal, a név hasonlóság annak köszönhető, hogy Jácint küllemre kiköpött Jázmin, csak éppen fiú. Van még egy igen lényeges különbség, ugyanis Jácint teljes mértékben kutyakompatibilis. Jelenleg is négy másik társával él együtt, kanokkal és szukákkal egyaránt. Úgyhogy aki Jázmin kutyabarát verzióját keresi, annak már csak jelentkeznie kell, és egy csodálatos természetű kutyát vihet haza.

Jácint napfürdőzik

Szerda
A szokásos heti állatorvosi napra készülődtünk ma. Ellátó állatorvosunknak ma elég sok dolga akadt: 4 veszettségi oltás mellett kiosztott 6 kombinált oltást, 5 veszettségi-kombinált oltást, illetve nyolc parvó elleni oltást.

Csütörtök
Egy fiatal, nagyon félénk természetű kiskutya, Panda került ma a gondozásunkba. Ő Szatymazról érkezett, az önkormányzat munkatársai fogták be, viszont nekik is csak élőcsapdával sikerült. Mi tagadás a kis hölgy a menhelyen sem volt éppen cuki hangulatában, így kollégánk is védőkesztyű segítségével tudta kivenni a háborgó kis dámát. Mivel chipje nem volt-azt is külön élmény volt ellenőrizni-így a nevét is tőlünk kapta.

Panda


Köszönjük állandó önkéntesünknek, Melindának, hogy most is, mint mindig, a segítségünkre volt.

Ma dr. Tímár Endre rendelőjébe is időpontunk volt.
Oszkár daganat eltávolításra utazott, Vicuskának a farkát nézettük meg, mert sebes volt.
Sky, Ordas, Káplán és Imi pedig ivartalanításra és szívféregszűrésre utazott. Mindenki negatív lett.

Sky átesett az ivartalanításon

Péntek

Szombat és Vasárnap
Mint minden hétvége-ez a mostani is-a kutyasétáltatásról valamint az örökbefogadók és leendő kedvenceik találkozásáról szólt.
A sok első találkozás mellett voltak kutyák is ma, akik végleg elhagyták a menhelyet. Ők azok a védenceink, akiknek már többször volt szerencséjük találkozni a leendő gazdival, és ma eljött a nagy pillanat: búcsú a menhelytől.
Piri kutyánk Szegedre utazott családjával, Tonikért pedig Budapestről utaztak.
Boldog gazdis éveket kívánunk!
Önkéntes kutyakozmetikusunk, Vanda most is új külsőt kölcsönzött néhány menhelyi kutyának. Vicuska esetében az átváltozás annyira látványos volt, hogy mi magunk is alig hittük, hogy a két kutya ugyanaz lehet. Vicuska mellett ma Julcsi is megszépült. Köszönjük Vandának és Lilinek!

Vicuska kozmetika után


Köszönjük a 192 mentett kutyus nevében hogy ismét velünk tartottak. Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda
 

Hozzászólások