Kutyamesék 2019. márc. 25-31.

Kutyás blog | 2019. április 2.

A heti bevezetőm ezúttal azért nem kap helyet, mert nem tudok mit mondani a hétvégén történtekről, bár lehet, én vagyok egy kicsit érzékeny. A blogom végén megtekinthetik legújabb lakónk, egy csivava képeit, akit elmondása szerint a gazdája lakásban tart, és csak rántott húst eszik. Minikének nincs chipje. De van nagy körme és köldöksérve. Képek lent, kommentár nélkül!

 

Hétfő

Ez a hét meglehetősen zsúfolt lesz a számunkra, így aligha fér sok plusz feladat a napi rutin mellé. Néhány napja beszámoltam Kócos és Csontos szépüléséről, akik a tavaszt már új frizurájukban várják, és a tavaszcsalogató bunda meghozta a hatást is, végre némiképp kizöldültek az első fák is. Nagy kincs ez olyanoknak, mint mi, akik már sóvárogva várják a tavaszt. Kizöldülve a leggyönyörűbb a menhely. Ugyan a plédek még fenn vannak a kutyaházon, hiszen az éjszakák még hűvösek, de reméljük, hogy mihamarabb lekerülnek onnan.

 

Már a fákon is látszik, hogy tavaszodik

 

Kedd

Akik követik a közösségi oldalon is a menhelyi életet, azok már bizonyára tudják, hogy Jucusnak kiújult a daganata, ezért újra orvoshoz küldtük. Sajnos úgy tűnik, hogy a korábbi emlődaganata tért vissza ismét, ráadásul elkezdett kifekélyesedni. Ez alkalommal csak vizsgálaton volt, de jövő hétre ki is írták a műtétet. Mivel ezek nagyon megterhelőek a menhely számára anyagilag, így kérjük, hogy aki teheti, támogassa Jucust.

Dália, Dorka és Odi is Jucussal tartott dr. Sebő Ottó rendelőjébe, de ők ivartalanítás miatt utaztak el, és persze egyúttal túlestek a szívféreg szűrésen. Odinak pozitív lett a tesztje.

Az ivartalanított kutyák pár napig, amíg lábadoznak, a betegszobába kerültek, amit Odi különösen nehezen viselt, hiszen éppen, hogy sikerült valamennyire megszoknia az új helyét az előkészítőben.

 

Odi az előkészítőből a betegszobába került pár napra

 

Szerda

Csiki kutyánknak német gazdijelöltje akadt, de a helyi hatósági állatorvos csak bizonyos vértesztek elvégzése után engedélyezi az utazást, így neki ma vérvételre kellett mennie. Sajnos több hét, mire az eredményt megtudjuk, így addig Csikinek maradnia kell.

Egy igen rossz körülmények közül mentett kiskutya érkezett ma a menhelyre, reméljük, még nem túl későn. Mikorra ugyanis sikerült a rossz anyagi körülmények között élő családnak eldöntenie, hogy megválnak a kiskutyáktól, addigra Alfréd összes kistestvére meghalt. Szám szerint nyolcan. Igen, ennyi ártatlan lélek oktalan halála kellett ahhoz, hogy a család rájöjjön, hogy nem tudnak a kicsikről úgy gondoskodni, ahogy kellene. Az anyakutya ivartalanításában egy másik szervezet fog segíteni, akik egyébként segítséget kértek a kicsik elhelyezésében. A család az anyakutyáról nem volt hajlandó lemondani.

 

Alfréd, az egyetlen túlélő

 

Csütörtök

Idős kutyánk, Popeye jövő héten Németországba utazik, de előtte át kellett esnie egy kis szájsebészeti beavatkozáson, ugyanis nagyon rossz állapotban vannak a fogai, és  fogkő is akad bőven. A fogászati beavatkozás előtt Cintia önkéntesünk kifésülte a bundáját, így aztán egy teljesen más kutya utazott orvoshoz. Popeye nagyon csinos lett az új bundájával, alig lehet ráismerni.

 

Popeye megszépült

 

Péntek

Ma aztán igazi nagy felfordulás volt a menhelyen. A szokásos heti állatorvosi vizitet is mára halasztottuk, így dr. Farkas Attila megérkezett a védőoltásokat kiosztani, emellett osztrák partnerszervezetünk, és támogatónk, Marlou is megérkezett a menhelyre. Ilyenkor rengeteg kép, videó készül a menhelyről, és az itt elő kutyákról, ami nem kevés munkát és elfoglaltságot jelent. 

Természetesen most sem üres kézzel érkeztek a partnerszervezet vezetői: szárazeledelt hoztak, ami körülbelül egy hétre lesz elegendő. Épp a legjobbkor, ugyanis nagyon megcsappant ismét a szárazeledel készletünk. Napi 50-60 kg szárazeledelt esznek meg a kutyák, és sajnos van olyan, hogy hetekig senki nem adományoz a menhelynek tápot.

 

Adomány

 

Partnerszervezetünk segítségével gazdihoz juttatott Lili kutyánk családja sem feledkezett meg a menhelyről. Ők külön bevásároltak a menhelyi kutyák számára, ami nem győzöm mondani, hatalmas segítség a számunkra ilyenkor, amikor ennyi eledel fogy nap mint nap.

 

Lili gazdijának adománya szintén Ausztriából

 

Szombat

Az igazi nagy felfordulás még csak ezután következett!

Tizenéves Yoda kutyánkat támogatónk, Marlou vette magához, míg osztrák partnerszervezetünk is hazaindult az Ausztriába gazdásított kutyáinkkal, akik természetesen a szokásos traces bizonyítvánnyal hagyták el a menhelyet. Bence, Dézi, Derek, Bori, Bundzsi és Sári tehát nem kevés űrt hagytak maguk után. Szó szerint, a megüresedett helyekre nem győztünk kutyákat költöztetni, ami nem is volt egyszerű feladat, hiszen sokan még nem állnak úgy az oltási sorozattal, hogy elhagyhassák a biztonságos kennelt, ahol egyedül várják az oltási sorozat befejezését.

Bodri-Gombóc és Lecsó a sétáltatós önkénteseink segítségével rögtön össze is bútorozhatott az egyedül maradt Karakasszal. Dagi pedig a "Nyóckerbe" helyezte át a székhelyét, Torkosékkal költözött össze.

 

Dagi az új pajtásokkal

 

A megüresedett helyek egyike rögtön fel is lett töltve: a Honvéd téren egy hölgy óriási köldöksérvvel rendelkező, elnőtt körmű kis csivavát talált, akiben az ügyeletes állatorvos nem talált chipet. A tündéri kislányt Minikének neveztük el, és néhány képet azért mellékelnék róla, főleg hogy délután már jelentkezett is a nem éppen visszafogott gazdája is, aki azt gondolja, hogy rá nem vonatkoznak a karanténozási szabályok.

 

Íme Minike...

 

Köszönjük a 136 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások