Macskalandok 2024. márc. 11-24.

Cicás blog | 2024. április 25.

Bojler megérett arra, hogy beköltözzön a menhelyre. Túl van az ivartalanításon, és a sajnálatos FIV+ a gyorstesztje, ellenben a gyógyulás, javulás útjára lépett. Egyelőre még nagyon, de nagyon meg van ijedve, de tornáztatni, ingerelni, stimulálni a hátsó lábait, átmozgatni, masszírozni lehet. Nem is néz oda, hisz ha nem lát, akkor bizony nem is idegenek fogdossák. Ugye ő nem használta a hátsó lábait, valami megmagyarázhatatlan ok miatt, amire több állatorvos sem tudott pontos diagnózist. De Lili otthonában tornáztatta, ennek köszönve egyre ügyesebb, és ez még csak fokozódni fog reményeink szerint. Már feláll, a farkát is mozgatja. Bal hátsó lába merevebb, de az is érzékelhetően javul, reakciói is jobbak. 
Mivel ő a karantén idejét már bőven letöltötte Lili otthonában, még ha most oda is került a menhelyen is, állatorvosi vizit lévén Dr. Farkas Attila kiosztotta az első kombinált oltását.

Bojler


Ahogy az lenni szokott, mindig akkor történik valami a cicákkal, hogy fontos jelenésük van. Ez most sem történt másképp. Disney lenáthásodott, de úgy a semmiből, és úgy igazán! Tiszta csipa, orra is folyik, azért még étvágya van szerencsére, mert történjen bármi, enni azért csak kell. Megkezdődött természetesen a kezelése: szemcsepp, immunerősítés, gyógyszerezés, ami ennél a végtelen türelmes cicafiúnál is gyorsan kiverte a biztosítékot, és úgy volt vele, hogy inkább megpróbál minket kitrükközni és elbújdokol, elszaladgál, minthogy elviselje a szemcseppezést.
De ahogy említettem is, jelenése volt a kis kandúrnak, hisz leendő gazdijai Esztergomból érkeztek hozzá látogatóba. Alig mutatta meg magát a fiatal párnak, kik tömegközlekedéssel érkeztek, nem kis távot megtéve, hogy ismerkedjenek kiszemeltjükkel, akit ez egyáltalán nem hatott meg. Viszont így is kitartottak a kicsi Disney mellett, csipás szem ide vagy oda. Amint kilábal a náthából, már viszik is haza a pindurkát.

Disney


Viszont a család, akik korábban Vekkert, majd az elmúlt héten Indikét is örökbefogadták, jelezték, hogy Guliver számára is van hely és szeretet a családban. A hétvégén megérkeztek érte, hogy a nagyfiú, ki mindenkit levett a lábáról, meghódította az állatfelszerelés áruházat, szinte az összes kutyával azonnal lepaktált, és látogatók nyakában csimpaszkodott, most harmadjára is gazdisodott. Bízunk benne most végleges otthonra lelt Szegeden. 

Guliver


Fiatal pár már meglévő cicájuk mellé szeretnének társat, elsősorban a trió tesókat szemelték ki, de Denverke mellett Hárs is nagyon előadta a végtelen cuki énjét. A fiatalok nagy dilemmába kerültek a döntést illetően, de Hárs annyira nem vágyik cicatársra, Denver számára pedig elengedhetetlen, hisz állandóan rátapad valakire akár csak egy kis szieszta erejéig, de alváshoz szükségszerű a másik cica közelsége, így nem maradtak kételyek és kérdések, Denverre esett a választás.

Denver


A Vezér állatorvosi központba vitte Lili Tesát. Ő már volt az ínye miatt állatorvosnál, de most szerettünk volna egy röntgent, vagy átfogóbb vizsgálatot kérni. Egyelőre abban maradtunk, hogy kapott egy erős injekciót, és megnézzük erre hogy reagál. Valószínű autoimmun eredetű probléma a folytonos ínygyulladása, de ha nem változik a három hét alatt, a kontrollon szövettant végeznek. Jelenleg megfigyelni kell, ez a küldetésünk, hogy bír-e enni, vagy lesz-e javulás, változás, akármi.

Tesa


Denver és Disney felköltöztek a konténer nagy szobájába, mivel a gazdisodás kapujában toporognak. Nagyon jól vették az akadályt, kicsit ugyan megszeppenve fogadták a nagyok érdeklődését, de már rövidesen nekilódultak, és felfedezték a szoba minden zegét/zugát, nem utolsósorban a kifutót is. Olyan kis bátrak és vagányak, de még mindig vallom, hogy náluk jobb természetű kölyköket, kik szófogadók, alázatosak, közvetlenek és nyugodtabbak, még nem is nagyon láttunk.

Megérkeztek a kicsik


De eljött a nap, hogy a fiúk gazdisodjanak, ki-ki a saját új otthonába költözött: Disney úgy gondolta, hogy annak ellenére, hogy meggyógyult, a szemeit csak csipásra varázsolja a nagy napra... Gondolta, ha gazdijai úgy látták elsőre, akkor most se fogadja őket másképp. De még így is nagyon örültek a kismanónak, és hamarosan útra kerekedtek Esztergom felé. Az utat remélhetőleg nem sikította végig, mert tudjuk jól, hogy egyedül bezárva mindhárman lenyávogják a csillagokat is.

Búcsú Disneytől

Denver sem volt különb, ő is elkezdett szirénázni, ahogy gazdijaival elindultak az ismeretlen felé, a leendő szegedi otthonába, ahol várta a cicapajtija. De ahogy a visszajelzésekből értesültünk, gyorsan feltalálta magát, beilleszkedett a családba, és imádat van minden részről, még a vendégeket is elbűvöli.

 Denver már otthon


De a harmadik tesó sem maradhat említés nélkül. Korábbi véndenceink, Szimbád és Szimat gazdijai időközben egy nagyobb házba költöztek, és úgy ítélték, még két cica pont belefér az életükbe. Bébére és Dallasra esett a választásuk, hisz úgyis összeszoktak már, jó kis páros, és mint tartja a mondás is, párosan szép az élet! Egy pillanatig sem bánták meg, hogy a testvéreket együtt fogadták örökbe, akik azóta is sülve-főve együtt vannak, remélik ezzel a felállással is marad ez a nagy idill, csak sokkal több móka és kacagás járja át az otthonukat, és max jobban összehúzzák magukat éjszaka, hogy mindegyik cicus oda tudjon férni.

Dallas is még Grinccsel héderel


49 cicánkkal együtt köszönjük, hogy velünk tartottak!

Reni
 

Hozzászólások