Macskalandok 2024. febr. 12 - 25.

Cicás blog | 2024. április 4.

Benő cica napról-napra jobban van, szinte szemlátomást javul az állapota. Szépen eszik, gyarapszik és víg kedélyű. Elérkezett a kontroll és varratszedés napja. A szteroid kúra végén jár, de úgy tűnik, hatásos, és reméljük a későbbiekben sem tér vissza ez a probléma. A limfómát, mit eshetőség, gyors el is hessegettük, mivel olyan jól reagált a kezelésre vörös kis barátunk, hogy kizárt, hogy ilyen komoly betegség legyen a háttérben. Sőt, ez a rengeteg jövés-menés a rendelőkbe sem hatotta meg a kis lelkivilágát, mert legújabban az új kedvenc menedéke a polcokon lévő hordozók egyike. Meg kell hagyni, eleinte volt pánik, hogy merre van, hogy tudott eltűnni, mire megszánt, és hangot adott a hollétének. Huncut és pajkos lett, mintha fiatalodott volna, reméljük egy életre túl vagyunk ezen a kálvárián, végleg!

Benő új rejtekhelye


Beérkezett a harmadik leányzó, Rumba és Rokka testvére, Rebarbara. Nagyon megörültek egymásnak a tesók, és nagyon bízunk benne, hogy a kezdődő megnyílását nem veti vissza, hogy bekerült és nem élvez egyedüli figyelmet.

Hátul Rebarbara, elől Rumba


Dr. Tímár Endre rendelőjébe robogott az autó, cicákkal a fedélzeten. Nikka csak egy átfogó vizsgálatra ment gazdisodása előtt, hogy a pici kori iszonyat betegségének maradtak-e nyomai, de szerencsére tüdeje tiszta, semmi zörej, orra-szeme-füle is, makk egészségesnek tűnik a néha-néha előforduló kis könnyedzést leszámítva. 
Írisz szemfogai töröttek, és eléggé el vannak színeződve, ő emiatt utazott. Fájni nem fáj neki, stabilan ott vannak, úgyhogy egyelőre nincs vele dolog. 

Csodaszép Írisz


Merlinke is vizsgálaton volt, mert az egyik szemecskéje kicsit valamilyen. Olyan, mintha egy picit bevérzett volna, vagy sérült volna, de semmi külsérelmi nyoma sincs, csak elszíneződés van benne. A doktor úr sem látott rajta semmi rendellenest, szemcseppel csepegtetni lehetne, ha lehetne, de akár el is múlhat magától, de lehet, hogy hályog kezdődik. Nem beazonosítható még a jelenség. De ha már ott volt, akkor készült egy ismétlő gyorsteszt, azért csak régóta a menhely lakója, és egy labor is készült. Minden negatív, a labor eredményei teljesen rendben vannak, úgyhogy most a szemét figyelgetjük továbbra is. Ha változik, akkor valahogy megoldjuk a napi többszöri szemcseppezést.

Merlinke


Ám ivartalanításra is utaztak a lurkók, Pimpilla, Zümi és Szirom. Mindhárman negatív gyors teszttel tértek vissza, valamint Szirom szemzugát is levarrta a doktor úr. Az ifjúság a karanténban lábadozott. Másnap már Zümike visszakerült az örökbefogadó konténerbe, de a lányokkal még várni szerettünk volna, hogy a friss pocak varrással ne ugrabugráljanak. Pimpike alig bírta ki, ő egy igazi örökmozgó, mindenfelé csimpaszkodott a ketrecen, ha nyílt az ajtó már rohant, de a ketrecében is káosz uralkodott, mert mindent felborított a nagy játéka közepette. Szirom pedig még másnap délután sem volt hajlandó enni. Pár szem tápot evett egész nap, teljesen be volt fordulva, így őt muszáj volt még aznap felvinni. Azonnal falatozott gyorsan, és bebújt kedvenc kis barátai, Májkrém és Zümike közé. Zümivel úgy összebújtak, mintha ezer éve látták volna egymást, pedig még fél nap sem telt el. Iszonyat cukik voltak!

Szirom és legjobb barátai, Májkrém és Zümi


Bébé előző pénteken gazdisodott, és már azon kaptuk magunkat, hogy újra itt van közöttünk. A hétvége idilli volt gazdijával és a kutyussal, de ahogy a gazdija elkezdett dolgozni járni, Bébé rákakkantott a kanapéra, és ahová sikerült... Másnap már ezt tetézte a kutyus is Bébével együtt, és be kellett látnia a gazdinak, hogy erre ő nem volt felkészülve, és nem tudja kezelni a helyzetet. Nem szerette volna, ha sérülne bármelyikük lelke, mert ez nyilván valami dominancia vagy szeparációs probléma volt a cica/kutya között. Viszont Bébé iszonyúan cuki volt az elmondottak alapján, azonnal beilleszkedett, és mint egy kis matrica, követte gazdiját mindenfelé, azonnal belakta a lakást. Most meg ahogy visszajött, teljesen kifordult magából, és az addigi barátaira is fújt, puffogott, tőlünk is tartotta a távolságot. Két napba telt újra visszanyerni az igazi Bébét, a cukimuki, játékos, tünemény énjét.

Bébé


Állatorvosunk a második kombinált oltásukkal látta el a három leányzót, Rokkát, Rumbát és Rebarbarát. 
Grincs gazdija is kilátogatott ismerkedni, játszani választottjával, és a többiekkel, valamint mindig finom falatokkal érkezik számukra, amit nagyon szépen köszönünk!

Grincs


Nikka királylányunk is összecsomagolta és hátrahagyta múltját, hogy egy remek családba költözzön, akiket egész nap tud szórakoztatni, szeretni, mert ő lesz a világ közepe! Szegedi otthonát nagyon gyorsan megszokta és valóban lételeme, hogy a család kedvébe járjon. Őt nem nehéz imádni, és annyira megérdemelte már, hogy őt is kitüntette valaki a figyelmével, mert megdolgozott érte, az biztos!

Nikka otthon, már teljes lelki békében


Fiatal pár látogatott ki cicanézőbe. Dallashoz jöttek, de nagyon szimpatikus volt számukra Benő. Majd a felkészítőszobában beült a srác a fotelbe, Fondor pedig odatelepedett mellé, esélyt sem adva a többieknek az ismerkedésre. Ott már tapintható volt a kölcsönös szimpátia, Fondor bedobta magát, a bűbáj énjétől kezdve a játékos, alagút fanatizmusán át a birkózás és pocakmutogatás sem maradt ki. Csokorba szedte erényeit, semmit sem bízott a véletlenre, és ezzel abszolút levette a fiatalokat a lábukról. Mindig minden róla kell hogy szóljon, imád a figyelem középpontjában lenni, csak mosolygunk, ha elképzeljük mennyire el lesz ragadtatva, ha nem sokára erre sor kerül és tényleg csak ő lesz a központban!

Szerinte a szennyes kupac is csak érte van


A másik hetünk nagyon nyugodalmasan telt szerencsére. A kicsik, Dallas, Denver, Disney és Grincs költöztek át a felkészítő szobába. A kis feketék nagyon jól vették az akadályokat, Grincs kissé nehezen viselte a többiek közeledését, de ez is csak ideig-óráig tartott. Felfedezték a szoba minden zugát, Fondor teljes extázisba került, hisz ő nagyon szeret kölykökkel játszani. 

Disney, Denver és Dallas átköltözött


Bigyó és Bogyi is szárnyaik alá vették őket, legalább is ami a tisztálkodást, összebújást illeti, de ők ilyenek, nagyon lelkisek. Természetes még ennyi idő távlatából sem szűnt meg az egymás iránti rajongásuk, továbbra is mindent együtt csinálnak. 

Állatorvosi vizit alkalmával Harmatot szemrevételezte a doktor úr, belázasodott és begyulladt a füle, emiatt ki is vakarta sebesre reggelre. Kapott gyógyszert, és megbeszéltük a fülcseppezését, kenegetését, és reméljük mihamarabb felépül, hisz ő is a gazdisodás küszöbén áll...
Ha már a kicsit átköltöztek, megkezdődött az "R" lányosztag kiszoktatása és szocializácója, amiben Benő nagy segítség. Mindenre rátudnak csodálkozni, minden érdekli őket, de így szabadon sokkal inkább tartják a tisztes távolságot. Reméljük, hamarosan áthidaljuk ezt a problémát. 

A lányok nagy felfedezése


Hétvégén jó idő volt, ennek köszönve sort kerítettünk a futtatók kitakarítására, és akkor játszottunk is egy nagyot a srácokkal a futiban. Nagyon élveztük mindannyian!
Nagyszoba akcióban!

Pimpilla viszont letudja kötni magát egyedül is 


54 pihepuha bundás cicánkkal együtt köszönjük, hogy velünk tartottak!

Reni

Hozzászólások