Macskalandok 2024. ápr. 22 - máj. 5.

Cicás blog | 2024. június 20.

A trió, Tesa, Tigris és Gyapjú gyógyszerezése továbbra is folytatódik. Egyre inkább feladja a leckét, mert a kandúrok kezdik megunni a napi kétszeri tortúrát. Tigrisnek minden mindegy, ő nagyon együttműködő, már robog be a kis helyére, mikor látja, hogy készülődés van, de ő megeszi az eledelben is a pár szem gyógyszerét. Gyapjú már ott tart, hogy húzza el a fejét, de még csak-csak benyeli a nagy adag szirupot, míg Tesa már oda sem jön. Szájába direktbe nem lehet adagolni, mert fáj neki, és mintegy kis krokodil, pörög ha megfogjuk, azonban eledelben sem hajlandó megenni. Porítani nem lehet, mert kiszimatolja, pirinykó darabokba lehet törni a gyógyszereit, azt pirinykó falatokba rejteni az amúgy is pempős eledelbe... Macerás, de úgy tűnik némi javulást hozott, mert volt, hogy az apró szemű száraztápot csipegette, amit a társai kaptak éppen. Bizakodunk, reménykedünk a gyógyulásában.

Tesa csipeget


Ádám önkéntesünk a héten kétszer járt kint cicáinknál. Számára ez relax, kikapcsolódás, a cicáink számára terápia, valamint számunkra nagy segítség, amiért végtelenül hálásak vagyunk! Már a zárkózottabb cicák is kezdenek felé nyitni, egyre közelebb engedik magukhoz, szinte látszik a tekintetükön, hogy 'oké, téged ismerünk, te vagy a játékmester', és már tipegve várják, hogy kezdődjön az mókázás. Lekvárnak személyes kedvence lett Ádám! :)

Lekvár


Szerdán Bojler megkapta a veszettség elleni oltását. Mivel még kicsit bizonytalan a járása, ezért nem akartuk rögtön a mélyvízbe dobni, a FIVes konténerbe, hanem beköltözött Íziszhez és kölykeihez. Nagyon jól reagált a cicákra, érdeklődve és szerényen közeledett feléjük. Inda fogadta a legkevésbé jó szemmel az új jövevényt, teljesen megvolt sértődve rá, fújt és morgott. Ingó kezdetben bizalmatlan volt, de hamar rájött, hogy Bojler nem jelent rá veszélyt, sokkal inkább egy új játszótárs, úgyhogy hamar a bizalmába fogadta őt. Ízisz pedig csupa báj és kedvesség, ő nem csinált ügyet abból, hogy még egy izgő-mozgóval bővült a csapatuk.

Bojler és Ingó


Fiatal lány érkezett ki a menhelyre, elsősorban Benőhöz és Pimpillához érkezett. Benő életútja miatt vált számára szimpatikussá, míg Pimpit külleme miatt szerette volna megismerni. Erre Pimpilla nem volt vevő, de hogy őszinte legyek, nem is erőltettük ezt a párosítást, hisz Benő nyugodt természete nem biztos, hogy értékelte volna a minidózer egész napos aktivitását. A fiatal lány tekintete találkozott Csuszáéval, és megbabonázta. Csusza élt együtt egy ideig Benővel, tudtuk, hogy jól kijöttek egymással, bár Csusza játékos, de mégsem olyan heves, hogy Benőt ez zavarja.

Csusza bűvölő tekintete


Tasha mit sem sejtve heverészett a megszokott helyén, mikor megérkeztek érte gazdijai. Nem annyira támogatta ezt a hordozós mizériát, sőt mondhatni zokon is vette, hogy ő miért van szieszta ideje alatt zargatva, de két pislogás között már útra is kerekedtek új otthona felé, ahol mit sem sejtő Paca cica várta őt. A visszajelzések alapján nem volt felhőtlen a boldogsága Pacának, de viszonylag egész gyorsan sikerült megbarátkoznia a helyzettel és elindult a közös futkosás, kergetőzés a gazdik legnagyobb örömére.

Fiatal pár látogatott ki, kik a meglévő fiatal cicájuk mellé szerettek volna egy kispajtást választani valamelyik fekete leányzó személyében. Azért betértünk az örökbefogadó konténerbe is, útban a felkészítő szoba felé. És ott "megállt a levegő". Olyan meseszerű volt az egész jelenet, mert az idegenekkel szemben zárkózott Sziromunk a maga apró mivoltával elvarázsolta a pár férfi tagját már első pillanatban. Úgy tette-vette magát, nem is láttuk még ilyennek. Azt sem tudta, hogy hívja fel magára a figyelmet, de nem is kellett nagyon erőlködnie, mert már mindenki biztos volt a találkozás végkimenetelében. Hagyta magát babusgatni, akkora szeretettel voltak egymás felé, hogy csak úgy futkosott a libabőr a karomon. Bátran állíthatom, hogy Szirom eddig rájuk várt! És az, hogy lesz egy kis pajtija, már csak hab a tortán!

Szirom


Fondor cicánk gazdijai is kilátogattak, hisz úgy érzik, Fondor amellett, hogy remekül beilleszkedett, mintha hiányozna számára a cica társaság. Körbe jártuk a cicákat, és minden helyiségben voltak, akik ideális pajtásai lehetnének, de végül Fondor korábbi lakhelyén, a felkészítő szobában hozta Saru a lehengerlő személyiségét, amivel megszületett a döntés. Ismerik egymást, a habitusukat és rigolyáikat is, soha nem konfrontálódtak, korban is egy cipőben járnak, úgyhogy hamar rábólintottak mindketten, hogy Saru lesz az ideális második cicájuk.

Saru


A friss házasok is megérkeztek Hódmezővásárhelyről, hogy választott cicájukkal megkezdjék közös életüket. Hermione félénkségét ismerve, türelemmel fordulnak felé, ebben már most biztosak voltunk, amilyen kedvesen és lágyan viszonyultak hozzá. Majd pár nappal ezután már videófelvételt kaptunk arról, hogy Hermike a nő ölében dagaszt. Mindig simogatja a lelkünket, ha egy cicánk kitárja szívét, és ekkora szeretet veszi körül a családja körében.

Hermione útra kész


Ám nem mindenkinek sikerül... Az egy hete gazdisodott Fáncsiért kimentünk, hogy visszahozzuk a menhelyre. Pár perc alatt már a hordozóban volt, és roboghattunk is vissza, ahol a többiek nagy boldogsággal üdvözölték őt újra a köreikben. Fáncsinál többször jeleztük, hogy nem véletlen van a menhelyen négy éve, fél. A gazdik ezt vállalva, türelmükről bizonygatva kitartottak a döntésük mellett. Az elmúlt egy hétben többször beszéltünk telefonon, még pénteken meglátogattam őket, ahol a tűzhely mögé bújt Fáncsit örökbefogadói is meg tudták simogatni. Ennek ellenére állítják, hogy agresszív, holott csak menekült az életéért, mert fogalma sem volt, mi történik. Bármi tanácsot javasoltunk, nem valósult meg, még egy visszavonuló kuckója sem volt, így maradt a tűzhely mögötti rejtekhely. Egy szó, mint száz, Fáncsit visszahoztuk, és mintha nem is történt volna semmi, ezt az egy hetet rövidke kirándulásnak tudta be, de szerencsére nem hagyott nyomot a lelkében.

Fáncsit kis barátnője, Vadóc üdvözli először


Tesa gyógyszerezése egyre problémásabb, de amúgy is eljött az idő, hogy újra meglátogassa a Vezér Állatorvosi Központot kontrollra. Szövettani mintavételre került sor, hogy a szájában lévő dolog daganat-e. Az ínygyulladása normalizálódott, ellenben van egy-két foga, ami érzékenyebb. Most is kapott egy több hétig tartó szteroidos injekciót, úgyhogy nem kell egyelőre gyógyszerezéssel bajlódni, valamint három hétig tűkön ülünk, hogy mi lesz a szövettan eredménye.  Másnap visszakerült a korábbi lakhelyére, a kisszobába.

 Daliás Tesa


Helyettes állatorvosunk, Dr. Bárkányi Pál volt kint a heti vizit okán. Éves ismétlő kombinált oltást kaptak: Tódor, Boti, Rambó és Gyapjú (mivel neki múlt héten véget ért a gyógyszer kúrája), valamint ismétlő veszettség elleni szurit kapott Benő, Csusza, Dóri, Pimpilla és Szirom. 
Benő és Csusza leendő gazdija újfent kilátogatott választott cicáival ismerkedni, barátkozni, míg mindent beszerez, ami a cicák kényelmét szolgálja majd. Finomságokkal is készült számukra, amit külön köszönünk neki!

Benőci


Ádám, a cicás önkéntesünk ismételten kint töltötte szabadidejét két alkalommal, amit nagyon szépen köszönünk! Szinte foglalkozásról-foglalkozásra érzékelhető, hogy a cicák könnyebben veszik az akadályt, hogy egy férfi is bekerült a képbe, a közös játék egyre közelebb hozza őket egymáshoz. Cicáinkat csak női energiák vették körül már jó ideje, és a férfi jelenléte mindig mumus, hisz általában az állatorvosunkat jelentette. De most megtörni látszik ez a berögződés, és ezt a folyamatot oly csodálatos végig követni.
Sor került a FIVes konténer és kifutó teljeskörű takarítására. Ebben Lili jeleskedett, hisz ő még a konténer tetejéről is leseperte az ott pangó avar réteget. Mivel ő nagyon bátran ténykedett a magaslatban, a kifutó felső részét is le tudta takarítani, csak ámultunk és bámultunk. A kifutóban is némi tereprendezésre, újításra, frissítésre került sor, ami a cicák kényelmét szolgálja.
Hétvégén pedig mondhatni két ikonikus cicától búcsúztunk el, hogy végre ők is megtapasztalhassák, milyen is a tökéletes gazdis lét. A pici Szirom indult hódító útjára, bár nagyon nem kellett erőlködnie, hisz mint említettem, már első pillanattól imádták a kis békát. Nagy utat jártunk be vele, nagyon a szívünkhöz nőtt, hisz a halál torkából tért vissza, és asszisztáltuk gyógyulását, cseperedését. Szegedre költözött, és biztosak vagyunk abban, hogy maximálisan el lesz kényeztetve, mert megérdemli. 
Szirom és a "nagytesó"

Saru is összecsomagolt és izgatottan vágott neki a nagy útnak, hogy régi pajtásával, Fondorral újfent találkozzanak, és együtt folytassák idilli életüket szegedi otthonukban, fiatal gazdijaik rajongása közepette.
Saru még Bogyival

42 védencünk nevében kívánunk vidám napokat!

Reni

Hozzászólások