Macskalandok 2022. dec. 19 - 2023. jan. 1.

Cicás blog | 2023. január 27.

Két nagyon bájos cica érkezett gondozásunkba. Őket egy nő gondozta, ivartalanítatta, próbált nekik gazdit találni, sikertelenül... Cérna nagyon vékony volt, fiatal és elveszett, amikor felbukkant náluk, míg Verát/Vercsit egy idős néni halála után karolt fel, aki akkor még kölyök volt, és nem szerette volna, ha ott magában elkallódik. Mindketten nagyon szépen, trikolór lánykák, de senki se szeretett beléjük. Ők viszont több kutyát is tartanak, ami mindig elég sok logisztikát vont maga után, mert Vercsi odáig van a kutyákért, mindenféle félelemérzet nélkül, ez pedig kölcsönösen nem mondható el. Egy műhely van a portán, ami szintén nem a két cicának lett kitalálva, bármennyire is azt hitték a lányok, hisz előszeretettel töltötték ott idejüket. Igaz, ők csak figyelmet és simogatást szerettek volna, de ha az ember haladna, és mindenféle apró kütyükkel dolgozik, akkor nem feltétlen a két nagyra nőtt és kerekded forma cica bújására van a legnagyobb igénye. A lányok nem puszipajtások, nincsenek nagy közös játékok, összebújások, de jól megférnek egymással, hisz ismerik egymást majd egy éve már.

Vercsi

Másnap egy férfi telefonált a kapuból, hogy találtak egy kiscicát a benzinkúton, mennek vissza külföldre, és nem tudnak vele mit csinálni. Igazából nem voltunk felkészülve egy cica fogadására, főleg nem már zárás előtt fél órával, de még a telefonban elhangzott, hogy napok óta ott volt a cica, és teljesen le volt fogyva. Egy luxusautóból kiszállt a férfi felesége, mellényébe rejtve a cicával, akiről nyilván elhittük a hallottakat. Majd előkerült egy kis alomtálca, egy kis játék, kis kajamaradék. Mire a cicával kontaktoltunk, már ott tartottunk, hogy van rajta bolhanyakörv, két napja náluk van, és akartak neki gazdit keresni, de nem sikerült, most viszont mennek vissza, és hát nem vihetik magukkal, mert hát sokat dolgozik a férj, de amúgy vinné. Meg érdekes módon a két nap alatt a cica teljesen jól összekapta magát, éhezésnek nyoma sincs. Egy köszi, csá!- val le is tudtuk... Igazából nem tudjuk meg soha Cifra előéletét, mert minél több infó volt, annál kacifántosabb lett a sztori, és annyira ferdült minden irányba. Ezt maximálisan nehezen viselem, hisz nagyon sokan fél éve is várják, hogy bekerülhessen a bejelentett cica...Velük szemben egyáltalán nem fair. De erről Cifra, a kb. fél éves szintén trikolór leányzó nem tehet.

Cifra


Csütörtökön állatorvosunk, Dr. Farkas Attila veszettség elleni oltásban részesítette Szinbádot, Szimatot, Fülöpöt, Pacát. valamint fél éves ismétlő oltásukat kapták meg a tesók, Tátra és Totya. 

Szinbád


A napokban beérkezett Cifra annyira nem sovány, hogy kezdtünk kétségbeesni, hogy talán vemhes? Doktor úrnak is megmutattuk. Nem erősítette meg, de nem is cáfolta, valamiért meg van keményedve a hasa, kissé érzékenyen is reagál. Nah, itt már tudtuk, fele sem tréfa, azonnal, egy sürgős ivartalanítást kellett valahova bepasszírozni, hisz nyakunkon az ünnepek, amikor állatorvosaink is többen pihenőt tartanak. Szerencsére másnapra Dr. Tímár Béla vállalta Cifra műtétjét, ami mégsem volt annyira sürgős, de azért még időben el lett csípve a dolog. Cifra nem vemhes volt, petefészek cisztái voltak, elég nagyocskák. A kicsilány gyorstesztje negatív lett szerencsére.
Totya és Tátra sem kell, hogy ezentúl osztozzanak a figyelmen, a szereteten és az öleken többedmagukkal. Ettől a naptól beköltöznek új otthonukba, birtokba veszik azt, és együtt válnak egy család mindennapjainak szerves részévé. Ők nagyon jó tesók, nagyon letudják kötni egymást, és emellett nagyon igénylik az emberek társaságát, amennyiben már megismerték őket. Az biztos, hogy szeretetből nem lesz hiány! Tátra és Totya Szegedre költözött. 

Tátra és Totya


Majd elérkezett a szeretet ünnepe, a Karácsony. Rengeteg adomány érkezett hozzánk a napokban, személyesen, vagy csomagként, valamint a Fressnapf állateledel áruháza is indított egy kezdeményezést, hogy néhány általunk választott cica és kutya fotója és kívánsága kikerült a kívánságfalra, és a vásárlók meglephették a számukra szimpatikus négylábút, valamint üzenetet is hagyhattak nekik. Nagyon sok kedves jókívánságot zsebelhettek be védenceink, elmondhatatlanul szívmelengető volt végigolvasni őket. Köszönjük szépen, hogy ezekben a nehéz időkben is gondoltak a menhelyi állatokra!

Merlinke ajándékkártyája


Mulán látogatót fogadott. Egy férfi gazdijelölt figyelmét keltette fel a különleges megjelenésével és ragyogó fehér bajszával. Köztudott, hogy Mulán egyáltalán nem az a karba ugrós cicalány, ennek ellenére ő is igényli a törődést, csak idővel, amikor már elnyerték a bizalmát. Most az irodában ejtették meg a találkozót, és elmondhatjuk, hogy igazán jól sikerült, hisz Mulán egy-két simítást is engedélyezett a férfinak. Türelemmel fordult Mulci felé, és biztosak vagyunk benne, hogy kitartása meghozza gyümölcsét. Plusz még lesz egy akvárium mozija is a cicalánynak, amit biztos előszeretettel fog bámulni előbb-utóbb.

Mulán


Inci-Fincivel és Picivel felrobogtunk az örökbefogadó konténer nagy szobájába. Eredetileg Stefihez vártunk látogatókat, de nyitottak más cicák javaslatára is. Nem egyszerű a helyzet, mert három kisgyermek van, ahol a legkisebb két éves és nagyon lelkes, boldogságát sikongatással fejezi ki, mint ebben a korban a pöttömök, valamint van egy cica is, aki nagyon vágyódik egy cicatárs után. Úgyhogy igyekezetünk úgy gondolkodni, hogy a félős Stefi helyett esetleg Pici, vagy Inci talán jobb választás lehet. Igaz, Stefi elég anyáskodó tud lenni, és persze, eleinte biztos megriadna a hangzavartól, de minden új otthon ugyanolyan ijesztő lenne számára, míg meg nem szokja, úgyhogy nem akartuk lebeszélni őket Stefiről sem. Nem is lehetett, pár nap gondolkodás után is kitartottak Stefi mellett.

Stefi


Inci és Pici visszaköltöztek a felkészítő szobába, még ha el is játszottunk a gondolattal, hogy Inci-Finci marad, tudna játszani nagyokkal, de Pandóra annyira utálatos volt vele, ment utána és fújt rá, hogy nem akartuk ennek kitenni őt. Lehet Pandórát megtévesztette, hogy Inci ugyanakkora és szinte ugyanolyan, mint tesója, Pantera, és nem tudta jól kezelni ezt a helyzetet. De a béke mindenekfelett, így mindketten visszarobogtak.
Pávafiunk, Guliver családja is megérkezett, hogy végre magukkal vigyék választott "kis"kedvencüket, ezt a hatalmasra nőtt szeretetcsomagot, aki felettébb énközpontú, és ennek hangot is ad. Végre egy egész család csak őt fogja imádni, csünghet mindenki nyakában, és bezsebelheti az összes-összes simogatást, amennyit csak nem szégyell! Guliver immár szegedi szobacicaként vág bele az új évbe!

Guliver otthonról küldi üdvözletét!


Majd befutott az év utolsó és az év első cicája is a hétvégén. Először egy aprócska testű cirmos leányzót fogadtunk, akit az egyik üzletlánc mellől szedtek össze, rossz állapotban. Állatorvos ellátta, a szája fekélyes, amire antibiotikumot kapott. Olyan picike, hogy elsőre azt hittük, még ifjú, de az állapotából ítélve akár már idős is lehet... Amúgy kedves, aranyos, csak meg van szeppenve olyannyira, hogy még maga alá is pisilt a szentem. De ebbe is gyorsan belejött, napról-napra bátrabb az apróság, aki a Príma nevet kapta tőlünk. 

Príma


Fiatalok jeleztek egy cicát, aki az udvarukba már többször felbukkant a nyáron, most viszont kint a padon, mozdulatlanul töltötte a éjszakát, tűzijáték, durrogás ide vagy oda. Látták, hogy valami komoly baj van, bal orcája hatalmasra volt duzzadva, ételt sem akart elfogadni. Kihozták a menhelyre, már akkor felettébb gyanús volt, hogy sajnos valamire pozitív lesz ez a valaha szebb napokat látott leányzó... Mire beérkeztek, a fiatalok szerint már addig is kicsit lappadt az arc duzzanata. Ők a Koszi névvel ruházták fel. Reméljük, hogy csak fog, mert innye! Valóban van mindenféle gyulladás abban a szájban, amire kapott is gyors injekciót. Bizakodunk, ha lemegy a duzzanat, visszatér az étvágya. Most még nagyon gyenge, de melegben van, reméljük ez is segít a felépülésében.

Koszi


2022-es évben 64 cicát fogadtunk be a menhelyre, 54-en szerencsésen gazdisodtak, sajnos 10 cicától el kellett búcsúznunk. 
Köszönjünk, hogy egész évben velünk tartottak és maradjanak velünk idén is! 45 bársonytalpú kispajtással kívánunk csodás napokat!

Reni

Hozzászólások