Macskalandok 2022. aug. 1-14.

Cicás blog | 2022. szeptember 20.

A héten egy újabb apróságot üdvözölhettünk köreinkben. Fiatal lány kért segítséget egy pár hetes picinek, aki még nem önellátó. Nyaralásuk vége felé bukkantak rá, és hiába próbáltak fényt deríteni a hovatartozására, senki nem vállalta, hogy hiányozna nekik, a mamacicát sem látták, úgyhogy amit tudtak, rögtönöztek, hogy életben tartsák. A környéken több szervezetet is megkerestek, de az elhelyezését nem tudták megoldani, így magukkal hozták haza, és tőlünk kértek segítséget. Mivel Lili gondozónk épp nem babacicázott, ezért némi egyeztetés után bevállalta a kicsi gondozását. A kiskandúr alultáplált, elég sok tortúrán esett át rövidke pályafutása alatt. A kerek fejecskéje mérete szinte megegyezik a kis testével, de Lili azon lesz, hogy mihamarabb arányos formába hozza őt. Ötletelések után a Rikkó név mellett döntöttünk. Cumiztatással indult az etetése, majd pár nap után már megkezdték a tejcsivel pépesített nedves etetést. Elég ügyesen belejött a falatozásba, igaz, szinte az egész cica trutyis lett, az elejétől a végéig, hisz nyilvánvaló, hogy úgy az igazi, ha többször is áttrappol a tálkán közben.

megérkezett Rikkó


Gulivernek csak a gyorstesztje hiányzott ahhoz, hogy kikerülhessen a felkészítő szobába. Ezért őt is bedobozoltuk, és beültettük Dr. Sebő Ottóhoz vezető járatra. Szerencsére mindkét eredménye negatív lett. Egyelőre még a karanténban maradt pár napig, de így, hogy meglett a tesztje, lehetősége volt arra, hogy a délután Poppyval töltse a karantén szabad területén. Meglepően még Poppy is jól fogadta őt. Ücsörögtek együtt az ablakban, némi fenntartás mellett szinte mondhatjuk azt, hogy szimpatizált Guliverrel, ami nem  is csoda, hisz imádni való a nagyra nőtt "pávafiú". 

Guliver


Csütörtökön állatorvosunk, Dr. Farkas Attila kombinált oltással látta el Totyát és lánytesóit, valamint Inci-Fincit. Kronosznak újfent nehézséget okozott az evés, ezért a doktor úr szteroidot adott be neki. Ilyenkor már másnapra érzékelhető a javulás, és szinte habzsolja befelé az ételt. Sajnos úgy tűnik, hogy pár hétig élvezheti csak a hatását, majd ismét eluralkodik a fájdalom a szájában. A szteroidot gyakran nem alkalmazhatjuk, ezért próbáljuk a lehető legtovább elhúzni a pépesítéssel, hogy a legkisebb mértékben inzultálja a fájó részt. De ilyenkor olyan vidám és bohókás, futkos, ugrabugrál, és ami legjobban mutatja a hogyléte mértékét, hogy ilyenkor nem férnek meg egymás mellett Botikával, és kergetnie kell őt, küldetésének érzi.

Kronosz


Már haza induláshoz készülődve egy fekete-fehér pacára lettek figyelmesek kollégáim. Szinte ugyanott nézelődött a száraz gallyak között, mint Májkrém. A befogó csapdát felállítva percek alatt meglett a cica, nagyon éhes volt szegény. Vélhetően Májkrém testvére, csak sokkal vékonyabb kivitelben. Reméljük többen már nem bukkannak fel, bár ötletünk sincs, honnan kerültek oda, és ő hol volt eddig. Még az sem kizárt, hogy felváltva láttuk őket ezelőtt. Mindenesetre már biztonságban van, és a pocakja is tele, mégha csak egy icipici ketrecbe is tudtuk elszállásolni hirtelen. Kicsit bolhás, mindenféle bogánccsal tűzdelt bundás, ám nagyon hangosan dorombolós kiskandúr. Ő a Majonéz nevet kapta tőlünk.  

Majonéz


Szombaton nyílt napunk volt, és többen is kilátogattak az esős idő ellenére, valamint sok adomány is összegyűlt védenceink számára, amit mindannyiuknak hálásan köszönünk!

Vasárnap átköltözött Guliver a felkészítő szobába. Igazából nem is vártunk mást, mint amit tapasztaltunk. Teljesen otthon érezte magát  már az első perctől kezdve. Igazából a pajtik annyira nem is érdekelték, csak simogatás után csimpaszkodott, mint mindig. Nagyon durván emberközpontú, történhet körülötte bármi, ha egy kézzel érintkezik, nagy baj nem lehet. Az igaz, hogy sokkal jobb, ha ölben vagy karban van. A többiek csak körbeszimatolták, de pozitív lénye miatt gyors konstatálták, hogy veszélyt nem jelent, befogadták.

Guliver a többiekkel együtt szervíroz


Guliver helyét kitakarítottuk és fertőtlenítettük, majd összebútoroztak a tesók, Majonéz és Májkrém. Felismerték egymást, azonnal összepuszilkodtak, és egymásba ölelkezve pihentek. Azóta pedig megy a közös mosdatás, pátyolgatás és játék. Majonéz társaságában Májkrém is sokkal érdeklődőbb lett, sokkal nagyobb biztonságot nyújt számára a kis tesó jelenléte.
Fiatal önkéntesünk, Alexa segített a cicák délutáni etetésénél és persze az elengedhetetlen simi osztásban. Nagyon szépen köszönjük neki!

Szeretném megemlíteni Honda hatalmas személyiségfejlődését. Jelenlétünkben több heti fotel mögött rejtőzést követően manapság lelkesen trappol oda simogatásért. Imád játszani, labdázni, pörögni, a többi cicát és nem utolsó sorban a pocakját. Amilyen csapzott és vékony volt bekerülésekor, most kerekded, formás és szép selymes a bundácskája. Látszik rajta, hogy kicsattan a jókedvtől, boldogan szökken a kedvenc pattogó labda után, vagy dugja össze buksiját a többiekével. Nagy öröm látni, hogy kinyílt, és önfeledt bohóckodik, olyankor ragyog az arca is. Sőt, olyan is előfordult, hogy inkább ott maradt még buksi és hátmasszázsra az ebéd helyett, ami léleksimogató és megtisztelő!

Honda a kendvenc labdájával


Állatorvosunk megkezdte Májkrém oltási programját. A kandúrka nagyon hősiesen viseltetett közben, nagyon megdícsérgettük utána, de nem szívesen fogadta a bókokat, csak lesújtó pillantásokat kaptunk cserébe. Szerencsére ez gyorsan feledésbe merült néhány finom falatka után.

Májkrém


Nem tudtuk megfejteni, hogy Misi miért eszik az utóbbi pár napban furin. Nem a megszokott tempójában tolja be az ételt, sokkal inkább megfontolt, lassabb. Majd hétvégére azt észleltem, hogy orcája bal oldalán az álla és a nyaka egyben van. Egy dudor éktelenkedett neki, olyan tályog szerű. Kívül semmi okot nem láttunk, ami ezt indokolná, fogra gyanakodtunk. Fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt kapott, gondolva azzal átvészeli a hétvégét, és hétfőn orvoshoz visszük. Misi gyors elejét vette ennek a dolognak, vasárnap reggelre mintha nem is történt volna semmi, arca újra remek formában, kedve, étvágya szintén. Kifakadt a tályog, ennek nyoma is maradt, de újra visszakaptuk Misikénk valódi énjét, a kis falánk örökmozgót. Antibiotikum kúráját megkezdtük, mert biztos ami biztos, és amint lesz lehetőségünk, megmutatjuk azt a fogsort egy állatorvosnak. 

Misike


A szerencsésen végződő hetet 49 cicával zártuk, köszönjük figyelmüket! 

Reni

Hozzászólások