Macskalandok 2020. jan. 6-19.

Cicás blog | 2020. február 2.

Az idei évindító, végtelen lelkesedés és pozitív hozzáállás ugye már másnap derékba tört, mikor visszahozták Cirom cicát. Számára pár nap elteltével is mi vagyunk a legnagyobb ellenség, továbbra sem hagyja magát megérinteni és mindent elmondó tekintettel méreget minket. Ettől még eltekintünk, hisz jogos a felháborodása, de a többi cicával sem felhőtlen a viszonya. Főleg Tiarával próbálják kitalálni, melyikük a nagyobb királylány. Szerencsére csak verbálisan zajlik az eszmecsere, néha-néha egy egy pofon elcsattan, de nagyobb a hangja, mint a szele.

Gondoltuk pár nap és megoldódik a helyzet, nyugodni fognak a kedélyek, hisz Tiara elhagyja a menhelyet.

Cirom 

Hétfőn drága Janka cicáért érkezett meg családja. A fiatal pár olyan izgatottan indult haza cirmosukkal, hogy a táskájukat is kint felejtették a menhelyen. Ezt csak azért emeltem ki, mert van, hogy valakinek ennyire eltereli a gondolatait az új családtag érkezése, hogy semmi más nem számít, csak a cica körül forog minden. (jelentem, a táska is épségben haza került munkaidő után).

Janka 

Kedden a várva várt megnyugvás napja érkezett el, mikor Tiaráért jött el gazdija édesanyjával. A fiatal lány izgatottan vágott neki a közös életnek első kiskedvencével. Tiara is nagyon boldognak tűnt a gondolattól, hisz ahogy beléptek a szobába, máris dobta el magát és fetrengőzött a földön, valamint a hordozóba is szinte beröppent. Azt hittük ezzel megoldódik a "cicaharc" a nagyszobában és mindenki boldogan folytatja tovább mindennapjait. 

Tiara Jancsival

Közben, csak hogy ne unatkozzunk, kora délutánra Atlasz orr környéke tiszta vér volt. Azt hittük sérülés, de ahogy letakarítottuk, kiderült, hogy az orrából folyt... Az utóbbi időben tüsszög, így reménykedünk benne, hogy amiatt van és semmi komolyabb nem lapul a háttérben. Mindenesetre figyelgettük, de egyelőre abba maradt az orrvérzése.

Dönci és Atlasz nagyurasan sziesztáznak

Szerdán Bársonyka nagy napjára virradt, fiatal gazdijai teljesen odáig voltak szép korú cicánkért. Megmakacsolta magát, mikor a hordozóba akartuk beinvitálni, mert igen jól érezte magát fiatal szobatársaival, de némi jutalomfalat segítségével azért megoldottuk a helyzetet. Valamint megígértük, hogy sokkal jobb helyre fog kerülni, ahol megkapja a megérdemelt figyelmet és szeretetet, hogy még sokáig tudjon dorombolni új családjában. Mindannyian Szegedre költöztek. 

Bársonyka

A nagyszobában csitultak a kedélyek, Cirom hangulata is némi javulást mutatott. Már majdnem elhittük, hogy csak jól indul az év, mikor csütörtökön telefonált Tiara gazdija, hogy visszahozná a cicát, mert fizikailag igen, de lelkileg nem készült fel egy kisállat érkezésére. Mivel már állatorvosunkat vártuk, ezért kértük, hogy egy estét had töltsön még ott, péntek reggel pedig amint tudják, hozzák vissza. Ez így is történt.

Ezt megelőzve, állatorvosunk megnézte Atlasz orrát, amiben nem látott semmi rendkívülit, valószínű a tüsszögés miatt elpattant egy hajszálér az orrában. Kombinált oltást kapott Luca, Maszat, Míra, Miló és az éves ismétlőjét Dönci. Veszettség elleni oltásban pedig Molly részesült.

Ezzel a lendülettel Luca felköltözött a kisszobába, hisz rá hétvégén az örökbefogadása vár. Ahhoz képest, hogy igen házsártos tud lenni a cicákkal, a három Zés tesó meglepően jó hatással volt rá, szinte kivirult a társaságukban és morgolódni is elfelejtett.

Luca

Megérkezett Tiara. Mintha haza ért volna, azonnal ment a polc tetejére, a helyére. Azt hittük ez a rövid idő nem viselte meg a kis lelkét, de rá kellett jönnünk, hogy a legkarakánabb cica is csak cica... Most újra mi, gondozók vagyunk a fő ellenség.

Ugyanúgy mint Cirom, Tiara is ránk haragszik, velünk távolságtartó a történtek miatt. A gazdival váltott több levél alapján Tiara nagyon jól viselkedett, ő mindent megtett és mégsem volt elég. Bízunk benne, hogy hamarosan megbocsát nekünk és a lányok, mint sorstársak megbékélnek egymással.

Várólistáról beérkezett Pipi. Őt a Tisza Lajos körúti Pipitér falatozónál lehetett fellelni. Egy fiatal nő a nagy hidegben felnyalábolta és hazavitte, mert teljesen át volt fagyva és ki volt éhezve. Próbálta megtalálni a gazdiját és addig is várólistára vetette, mivel saját állatai mellett nem tudta megtartani. Eljött az idő, hogy Pipi bekerüljön a menhelyre. Ő egy nagyon kedves, aranyos fiatal felnőtt cicalány, aki úgy tűnik minden szituációból próbálja a legjobbat kihozni.

Pipi

Hétvégén is többen tettek látogatást a cicáknál. Köztük Pöszmetnek lett gazdijelöltje. A mi kis mindenlébenkanál Pöszmetünkért teljesen odáig volt leendő gazdija. Ő is látta rajta, hogy már a szeme sem áll jól, nagy zsivány a leányzó, de pont ez tetszett meg neki benne. Arról nem is beszélve, hogy Pöszmet akkor is dorombolt, ha csak felderített az irodában. Csak az utolsó oltását kell kivárni, hogy ő is haza utazhasson.

Pöszmet

Lucának viszont nem kellett tovább várakoznia, hisz Budapestről utazott le családja, hogy végre magukkal vigyék otthonukba. Luca nagy utat járt be, hogy neki is legyen egy stabil, meleg és biztonságos otthona a több éves utcai élet után, ahol nem mellesleg imádják is. 

Majd a kisszobába felköltözött Molly. Molly most kezdte átadni magát a simogatás örömeinek, ám még mindig hajlamos megijedni tőle. Reméljük a fiatalok belőle is kihozzák a kedves énjét és sikerül teljesen feloldódnia, kibontakoznia.

Molly

A következő hét nyugodalmasan indult. Minden ment a maga megszokott menetében. Cilike egyre többet bújik és dörgölőzik, ennek köszönhetően észrevettük, hogy több helyen is szőrhiányos. Tépkedi a bundáját, ami lehet allergia, de lehet más probléma is. Újra antibiotikumot kap, mert visszatért a szörcsögése, így amint lesz lehetőségünk egy nagyobb kivizsgálásra küldjük. 

Cilike

Ásatások folynak az immunhiányos cicák leendő lakrészénél. A víz valamint az áram bevezetése kerül hamarosan sorra, így már látszik a fény az alagút végén, tavasszal biztos kint tudnak már sütkérezni cicáink a kifutóban.

Munkálatok

Aztán újabb hideg zuhany, Merlint visszahozzák. A gazdija mindent megpóbált, hogy Merlin jól érezze magát otthon és világra szóló barátságot kössenek. Eleinte úgy tűnt jó irányba halad a dolog, aztán édesapja tett látogatást a gazdinál, ettől kezdve Merlin elkezdett összevizelni mindent, ha gazdija megmozdult fejvesztve menekült, szinte nem is volt hajlandó egy légtérben megmaradni vele. Bármennyire is szerette volna, látta, hogy Merlin nem érzi biztonságban magát és folyamatosan feszült, ezért jobbnak látta, ha nem erőlteti ezt a dolgot.

Ahogy a cirmos fiút kiengedtem a nagyszobába, ahol két hónappal ezelőttig lakott, bebújt egy kuckóba. Kikísértem a volt gazdit, és arra értem vissza, hogy Pannika habtestét kitúrta a régi helyéről, a fonott hordozóból. Pannika nem értette most mi van, kétségbeesve ült a szoba közepén, míg Merlin teljes lelki békében a kosarában. Evésnél jött azonnal a fiúk klikkjébe, dugta fejét Fintorhoz, a barátjához. Már tudjuk, hogy ő cicatárssal egy tündér, de egyedüli cicaként teljesen elveszve érzi magát...

Merlin és a vörös fiúk

Csütörtökön utolsó oltásukat kapták meg Zetor, Zenubia és Zigfrid. 
Pénteken egy fiatal pár látogatott ki, kik Szegeden jártak és mielőtt haza indultak Zala megyébe, adománnyal felvértezve megszerették volna nézni menhelyünket. Betértünk a cicalakba is kis simogatársa, de épp szieszta idejüket töltötték bársonytalpúink, ezért nem különösen tolongtak a vakargatásért. Nagyon szépen köszönünk mindent!

Hétvégén izgatottan érkezett meg a pár Zenubiáért és Zigfridért. Két hordozóval készültek, de a nagy méretű szállítónak köszönhetően jobbnak láttuk egybe rakni a tesókat a minél kevesebb stressz érdekében. Bekerülésükkor úgyis napokig hárman kuksoltak egy szállítóban ami kisebb is volt ennél, ezen a rövid úton csak jobb ha együtt vannak és még kényelmesen el is férnek benne. A pár most költözött az új fészekbe, amit a cicatesókkal együtt fognak igazi otthonná varázsolni.

A tesók: Zigfrid, Zenubia és Zetor

Egy több tagú család látogatott ki, hogy leendő kiskedvencüket kiválasszák. Több név is szerepelt a repertoárjukban, közte Atlasz és Zetor, de a végén habtestű Pannikánkra esett a választás. A legidősebb kislánnyal kölcsönös szerelembe estek egymással, az hogy ugyanazon név büszke tulajdonosai, már részletkérdés. Pannikát felkészítjük a nagy kalandra és hamarosan ő is megtapasztalhatja, milyen érzés egy nagy család tagjának lenni.

Pannika

Továbbá többen is kilátogattak, kik örökbefogadási szándékkal, kik csak kis simogatásra. Korábbi etetőjük meglátogatta Merlint és Radameszt, valamint finomsággal készült cicáinknak, kitüntetett figyelemmel az immunhiányos, válogatós brigádnak. Nagyon szépen köszönjük neki!

Valamint új taggal is bővült csapatunk. A várólistán szereplő fekete szépség a Blanka nevet kapta tőlünk. Blanka körülbelül 8 éves, kicsit foghiányos, nevéből adódóan nőstény cica, aki végtelenül kedves. Vele Újszegeden a Máv rendelő és a sportcsarnok között lehetett találkozni már jó ideje.  Fiatalok hazavitték, elvitték orvoshoz is, mivel gondolkoztak a befogadásában. Viszont az állatorvos ránézésre esélyesnek látta a FIV vagy a Felv pozitivitást, ezért nem kockáztatták a már meglévő cicájuk egészségét, így átadták a beszállítónak megőrzésre. Ő saját költségén elvégeztette a gyorstesztet, ami szerencsére negatív lett. Ínygyulladásra kapott injekciót, valamint a további gyógyszereit is hozták vele, amit még pár napig kapnia kell, aztán reméljük a legjobbakat. 

Blanka

28 cicánkkal együtt köszönjük figyelmüket és kívánunk szép napokat!

Reni

Hozzászólások