Macskalandok 2019. szept. 2-15.

Cicás blog | 2019. szeptember 20.

A hétfő reggelt látogatóval kezdtük, Beni cicánk leendő gazdija érkezett ki szemrevételezni a kandúrkát. Nem okozott csalódást a személyes találkozás, hisz Beni hiperaktivitása mellett igazi bűbájos kis teremtés! Kérdés sem fért hozzá, hogy ő lesz a tökéletes választás meglévő kis falkája mellé.

 

Bűbáj Beni

 

Két kölyök cicával bővült a létszám. Ők ideiglenes befogadónál voltak eddig, korábban egy hölgy találta egy forgalmas autóút mellett meghúzódva a tesókat. Nem volt szíve ott hagyni őket, mert sejthető, előbb utóbb mi lesz a sorsuk. A kicsik kb. 4-5 hónaposak, gyönyörűek és az új helyzet sem rendítette meg őket különösebben, étvágyuk és játékkedvük töretlen! Úgy nyüstölik egymást, akkorákat birkóznak már bekerülésük első percétől, hogy csak úgy repül minden a ketrecben. Igazi zsiványok, de nagyon kedvesek is tudnak lenni ám. Ők Aida és Azúr. 

 

Aida

 

A múlt hétvégi látogatók visszatelefonáltak, hogy nagyon belopta szívükbe magát a fekete testvérpáros, így Kála és Karma utolsó oltásuk után nem kell hogy tovább időt töltsenek a menhelyen. 

Amire nem kellett sokat várni, hisz hamarosan elérkezett a csütörtök és veszettség elleni oltásukat megkapták a fekete lányok, valamint Beni, Bubi, Bikfic, Bitang és Briós, így teljes harci díszben várják a leendő gazdijelölteket.

Közben Makón, Dr. Sebő Ottó rendelőjében is sorban álltak a cicáink. Mint korábban említettem, svájci cicás szervezettel kezdtük meg az együttműködést, ahová több cica is kiutazik hamarosan új otthonukba. Köztük Pacsi és Roberta, kiket FIV/Felv tesztre küldtünk el, szerencsére negatív volt mindkettejük eredménye. 

 

Pacsi, a vérvétel utáni szeretgetésen

 

Mellettük Marci és Dallam ivartlanítására került sor. Dallam korai vemhessége miatt került ilyen gyorsan sorba, sajnos az ő gyorsteszt eredménye elszomorító volt, FIV+. Ezért a műtét napján még saját kis zugában maradt, hogy észhez térjen, másnap kiköltözött Marci részlegébe, hogy szokják a többieket, egymást. 

Újabb látogató pár érkezett ki cicanézőbe. A fiatalokat azonnal lerohanta Bikfic, a szokákos rituálét járta végig, előbb cipőt harapdált, játszott mindennel, majd ölbe fel és elfolyt a simogatásban. Rajta kívül még Bubi törékeny, bájos jelleme kenyerezte le a fiatalokat, aki kicsit visszahúzódva leste a történteket, majd mikor feloldódott, ő is felkerekedett, hogy lenyűgözze a fiatalokat. Hamarosan meg is született a döntés, a két ellentétes pulzus, mondhatni tűz és víz, Bikfic és Bubi együtt fogják megédesíteni gazdijaik életét. 

 

A szerény Bubi

 

Hétvégén pedig megtörtént a várva vár gazdisodás! Kála és Karma indult új otthonába, Makóra. A pár izgatottan várta a találkozást kis kedvenceikkel. Nagyon köszönjük, hogy esélyt adtak a pálcika lányoknak, kicsit aggódtunk, hogy színük miatt mennyi esélyük lesz, de ennél jobb családba nem is kerülhettek volna. Már másnap kaptunk róluk híreket, és annak ellenére, hogy kicsit megszeppentek, már most látszik a "mosoly az arcukon".

 

Kála és Karma otthon

 

Vasárnapig kellett csak várnia Beninek, hisz érte is eljött gazdija. Beni már egy meglévő kis közösségbe csöppen bele, három cica és egy kutyus várja otthon, Kiskunmajsán. Tőlük is kaptunk híreket, és Beni az első perctől a falka teljes értékű tagja lett, azonnali legjobb barátja a vizsla lett, elsősorban a farka, azzal játszik és alszik. Igazi Beninek való helyre került a kandúrka!

 

Beni immár otthon

 

Látogatók is érkeztek cicanézőbe, kiket Barbi pofija és személyisége varázsolt el, így őt is már csak egy oltás választja el a gazdisodástól.

A hétfői délután a vihar szele minket is megérintett. Szerencsére semmi komoly káresemény nem történt, mindenki fedezékbe vonult időben. Pár letört faágon és az áramszüneten kívül senkinek nem lett bántódása. Közben továbbra is épülget az új lakrész, ebből egy kis ízelítő (a vihar hozadékával). 

 

Alakul a cicalak

 

Újabb két cicatesó érkezett be hozzánk. Ők Janka és Jancsi. A történetük Dallamhoz kapcsolódik, hisz ő az anyjuk. Amikor felbukkant az etetőhelyen, hozta magával a két csöppséget. Őket az etető hölgy magához vette, mert a szemük nagyon, de nagyon rossz állapotban volt. Közösen, a mi hozzájárásunkkal és az ő türelmével, odaadásával a vártnál sokkal szebben gyógyultak. A kezdeti állapot után azt hittük műteni kell, mára ennek nyoma sincs. Viszont fokozottan járunk el az ő esetükben, hisz még nem tudni, hogy anyjuk mikor fertőződött. A kicsik bizalmatlanok még felénk, de a puffogást leszámítva hagyják magukat simogatni.

 

Janka beteg szeme

 

Jancsi beteg szeme

 

Janka és Jancsika bekerüléskor

 

Csütörtökön Puffancs utazott FIV/Felv tesztre és hozta a várt negatív eredményt. Vele tartott Norma ivartalanításra, és szerencsére ő is negatív gyorsteszttel tért vissza.

Közben a menhelyen az orvosi  vizit alkalmával veszettség elleni szurit kapott Barbi és a fél éves ismétlőjét Lecsó. Éves ismétlő oltást pedig Zséda és Zseni. Kicsit korábbra hoztuk az oltásukat, hisz ők is felkerültek a kiutazó cicák listájára Lecsóval és Pannával együtt. Nagyon izgatottak vagyunk emiatt.

 

Lecsó

 

Már csak két gazdikereső cica maradt a Bés alomból, Briós és Bitang. Náluk is jártak látogatók, de döntés még nem született meg, hisz nagyon cukik, más szavakat nem is tudok rájuk mondani.

Viszont Barbinak sem kell tovább várnia, rámosolygott a szerencse, így ő is új otthonában hajthatta álomra fejét Szegeden, családi környezetben. Az úton kifelé végig dorombolt még a hordozóban is, gazdijait méginkább levette a lábukról ez a szeretetcsomag.

 

Barbi

 

38 létszámú cicaállománnyal köszönjük szíves figyelmüket és reméljük további jó hírekkel tudunk szolgálni hamarosan!

Reni

Hozzászólások