Macskalandok 2019. máj. 13-26.

Cicás blog | 2019. május 31.

Pamut szeme semmit sem változott. Nem is nőtt, nem is lappadt a duzzanat a levarrt szemhéja alatt, ami előző hétvégén keletkezett. Be volt jelentve állatorvoshoz ivartalanításra, úgyhogy a rutin műtét mellett picinyke vágást ejtettek a szemzugában és kitakarították a felgyülemlett folyadékot. Aggodalommal telve küldtük el az ivartalanításra, mivel annyiszor járt már orvosnál a lába miatt és szinte minden alkalommal altatva is volt a kis tündérünk. De időszerű volt, át kellett esnie rajta. Reméljük, soha többé nem kell műtét miatt orvoshoz mennie, mert a hordozó látványától is mind az egy szemével oly kérlelően néz, csak ne kelljen belemennie... Ígéretet tettünk, hogy csak akkor kerül ismét hordozóba, ha családjához utazik, megérdemli, hogy legyen egy pozitív élménye is. Ahogy ébredezett, azonnal kapta a nyakába gallérját, a saját bejáratott, szinte személyre szóló gallért, hisz az eddigi tapasztalatok alapján rögtön megvizslatja szájával a beavatkozás helyét. Ezt elkerülve ébersége előtt felruháztuk és igazából már fel sem tűnik neki. 

 

Pamutka

 

Útitársa is volt Tofu személyében, akinek eddig tüzelése miatt tolódott az ivartalanítása. Őt jobban megviselte a műtét, napokon keresztül önmagát meghazudtolva igen csendes és visszahúzódó volt. 

 

Tofu

 

Charlie, mivel már ivartalan, ezért csak FIV/Felv gyors tesztre utazott a lányokkal, aminek szerencsére negatív eredménye lett. Mivel túl van az első kombinált oltásán is és igen rosszul viseli a bezártságot (a kis orrával lökdösi a rácsot, ha meghallja, hogy érkezünk), ezért átkerült a közös szobába, vagy hívhatjuk felkészítő szobának. Gyorsan felvette a szoba ritmusát, közvetlen, kiegyensúlyozott érdeklődéssel közeledett a hölgykoszorúhoz. Még Zsédára is olyan jó hatással volt, hogy elfelejtett fújni rá, pedig általában ő így köszönti az új lakókat. Charlie pozitív kisugárzása, kedves, tiszta lénye a zsémbes "női" szívet is meglágyítja, nem hogy a miénket, alig tudjuk abbahagyni a simogatását.

 

Charlie

 

Csütörtökön első kombinált oltását és mikrochipjét kapta meg Merlin. Második oltásukat Tekla és idősebb kölyke, Tüll, valamint az éves ismétlő kombinált oltásukat Fintor és Nyafi úr. 

Kátya a szeles, esős idő ellenére is sok időt töltött a kifutóban, valószínű ennek tudható be az is, hogy reggelre nem akart kibújni a "nyugipárnájából". Pici hőemelkedése volt, amire állatorvosunk adott egy szurit és figyelgetni kell, időnként lázat mérni. Szerencsére a hőmérséklete másnapra rendeződött, viszont a közérzete nem javult, ezért konzultálás után megkezdtük a kezelését. Pár nap alatt lecsengett ez a bágyadtság és Kátya újra a régi pompájában tündökölt.

 

Kátya és a gyógyító párnája

 

Svájci partnerszervezetünktől, a Suzy Utzinger Alapítványtól két raklap adomány érkezett, ami tele volt csudi jó dolgokkal, plédekkel, fekhelyekkel, cicabútorral, játékkal és szállító boxokkal. Nagyon szépen köszönjük!

Hétvégén Tüll és Tekla felköltözött az örökbefogadó konténer nagyszobájába. Mindenki nagy érdeklődéssel fogadta az újoncokat, kivéve Panna, Pannát teljesen hidegen hagyták a történések. Tekla elég gyorsan elindult felfedezni a lakrészt, míg Tüll hűen önmagához, azonnal keresett magának egy zugot, ahová el tudott rejtőzni. 

 

Tüll költözés előtt sem volt lelkes

 

Tofu első gazdijelöltjei meglátogatták őt. Tofu még mindig az ivartalanítás miatti drámáját élte, ennek ellenére látogatói teljesen odáig voltak érte. Ő pedig amennyire csak tudta, sajnáltatta magát, de mintha megérezte volna, hogy itt valami van a levegőben, ezután összekapta magát és kezdett újra a régi önmaga lenni.

Hétfőn sor került a korábban ivartalanított nőstény cicák varrat szedésére. Ficam és Tüll gyorsan átesett rajta. Tekla is, viszont annyira megsértődött azon, hogy a pocakjánál matattunk, hogy bebújt Tüll mellé a kuckóba. A délutáni etetést is szabotálta, dacból elutasította az étket, emiatt Tüll sem tudott azonnal nekiállni, hisz anyja eltorlaszolta testével a kijáratot. Szó mi szó, igen önérzetes kis család ők.

 

Tekla imád pózolni

 

A keddi napsütés megérkezte mindenkire jó hatással volt. Jókedvűek voltak, bohóckodtak, játszottak és madárlest tartottak, majd a homokban elterülve töltődtek újra. 

 

Zseniék madárlesen

 

Szerdán és csütörtökön Melinda önkéntesünk töretlen lelkesedéssel sürgött-forgott a cicák lakrészén. Bársonytalpú apródok felváltva igyekeztek elterelni a figyelmét simogatás reményében, ami természetesen sikerült is nekik. Hálával tartozunk Neki mindenért!

Péntekre Tofu kicsattanó formában felköltözött anyja és testvére mellé a nagyszobába. Őt Lecsó köszöntötte hatalmas érdeklődéssel, olyannyira, hogy még a hordozóba is bemászott mellé. Tofu a döbbenettől lefagyott, de pillanatok kérdése volt és már robbant is ki és ment felderíteni a terepet. Ahogy alaposan szemrevételez mindent, zenei aláfestésként fújkál mindenre és mindenkire, majd halad is tovább. Ez a sajátos ismerkedése az ismeretlennel különösebben nem rázza meg szobatársait, hisz meg kell vallani, már sok mindent láttak... 

 

Tofu a kifutóban, Panna nyomában

 

Szombaton német partnerszervezetünk látogatott el és adományozott nagy mennyiségű tápot és szükséges kiegészítőket, amit szintén nagyon szépen köszönünk!

Tofu leendő gazdija pedig ismét kilátogatott, hogy ismerkedjen vele, tudván hogy túl van a depin. Kíváncsi volt az idegen cicákkal szembeni viselkedésére is, mivel két korábbi tappancsos cica mellé fogadja örökbe. E találkozó alkalmával már hatalmas volt a szerelem közöttük és alig várja, hogy őt is a család teljes körű tagjává fogadhassa. 

28 tündéri védencünkkel köszönjük figyelmüket és kívánunk szép napokat!

Reni

Hozzászólások