Macskalandok 2019. jan. 7-20.

Cicás blog | 2019. január 25.
Eddig úgy alakultak a dolgok Minci körül, hogy több érdeklődő után továbbra is gazdikereső maradt. De érkezett egy fiatal nő testvérével, hogy minden megvan egy cica fogadására, már csak a tökéletes bársonytalpú hiányzik. Kölyök cicát szeretett volna, ezért a kisszobába vettük az irányt. Azonnal kirobbantak a törpék az irodarészbe és hirtelen volt mindenki mindenfelé. Nőstény cicában gondolkodtak, ezért csak két lehetséges opció közül lehetett választani: a hiperaktív Csillag, valamint a bociszemekkel néző Minci között. Csillag csini pofija mosolyt csalt arcukra, de aktivitása nem összeegyeztethető a leendő gazdiéval. Közben Minci odaült a lányok mellé és a legcukibb énjét elővéve bűvölte el a látogatókat. Pillanatok kérdése volt, míg sikerült egymásra hangolódniuk, így újra kijelenthettük, Mincinek gazdijelöltje van! (de már nem merünk semmit sem elkiabálni...)
 
 
Csillag is tud nyugodtan ülni, ha minden fontos dolog mellette van
 
 
Majd nem sokkal ezután a vörös kandúrért, Olivérért is megérkeztek örökbefogadói. Kiemelném, hogy a társaság egyik fiú tagja játszi könnyedséggel meg tudta simogatni Fintort, ez egy nagyon fontos pillanat volt, hírértékű! Olivér nagy napja volt ez a mai és amint sikerült átimádkozni a kedvenc fonott hordozójából az új, saját szállítójába, a lepapírozás után útnak eredtek Szegedre, hogy megkezdhesse gazdis életét. Gazdija nem érkezett üres kézzel, nagyon szépen köszönjük a tápot és a macskaalmot neki!
Közben egy férfi vette fel velünk a kapcsolatot, hogy szeretné a továbbiakban finanszírozni Pamut ellátását, gyógyíttatását és az eddigi felmerült költségeit. A felépülése utána pedig örökbe szeretné fogadni. Ritkán fordul elő, hogy valakinek pártfogoltja lesz és gazdijelöltje is, de igazán hálásak vagyunk mindezért! Pamut állapota jelenleg jónak titulálható, legalábbis, ami a közérzetét illeti. A többiről az állatorvosi vizit után számolok be. Keddig nem volt széklete, ami nagyon aggasztott minket. Ezért kapott parafinolajat a kajcsijára és olyan csomaggal ajándékozott meg minket reggelre, hogy nem győztük dicsérni! Azóta minden rendben az emésztésével is.
 
 
Pamut kezelés után
 
 
Heidi számára is megadatott a lehetőség, hogy esélyt kapva a boldog gazdis életre, új otthonába költözzön. Mint már korábban említettem, elhalálozott cicájuk után magányos és végtelenül szomorúvá vált idősebb kis kedvencük és bíznak benne, Heidi társasága némi megnyugvást hoz meglévő cicájuk lelkében. Útnak eredtek Deszkre, mi pedig drukkolunk a sikeres egymásra találás és beilleszkedés reményében.
 
 
Heidi
 
 
Csütörtökön állatorvosunk Pamut lábát kontrollálta és eloszlatta a félelmeimet, gyógyulása megfelelő ütemben alakul. Evetke továbbra sincs jól, ezért újabb gyógyszert kapott. Mi már az elengedésétől tartottunk, de doktor úr még adott neki egy esélyt. Minden bizodalmunk ezen alapszik, hogy meghozza az étvágyát. Májvédőt és táplálék kiegészítőt is kap, amit nagyon ügyesen belefetyel.
 
 
Evetke
 
 
Hétvégén Minci gazdija telefonált, hogy betegség miatt tolódik az örökbefogadás. Optimistaként még mindig hittük, hogy bármennyi akadályt is görget elé az élet, Minci előbb-utóbb csak révbe ér.
És nem is kellett sokat várni, mert hétfőn felragyogott a szerencse csillaga! Akkora már gazdija jobban érezte magát (lehet a cicalány érkezése motiválta), de megérkeztek érte. Minci azonnal lecsekkolta a hordozót és tiltakozás nélkül ballagott bele. Mintha érezte volna, hogy ez valami jónak a kezdete. Gyors buksi simi után útjára bocsátottuk, hogy birtokba vegye új otthonát Szeged belvárosában. Ő gazdija is két nagy szatyor adománnyal kedveskedett a bent maradt védenceink részére, köszönjük!
 
 
Minci, a türelem megtestesítője
 
 
Kedden budapesti lány látogatott el családjához Szegedre és ha már itt volt a közelben, meglátogatták kiszemeltjét, Atlaszt. Nagyon meglepődtek Atlasz hatalmas méretein, mert ő nem csak magas, de széles is, az önbizalmáról még nem is beszélve! Némi biztatás után már dugta is buci fejét oda látogatójához simogatásért. A lány párjával elutazik most egy időre, de amint visszatérnek, kilátásba helyezték Atlasz örökbefogadását.
 
 
Fenséges Atlasz
 
 
Gyorsan elérkezett újra a csütörtök. Munkatársunk szabadsága ideje alatt kikísérte édesanyját, hogy megismerje a menhelyet. Édesanyja figyelemmel kíséri a menhelyi eseményeket, ezért kedveskedett harapnivalókkal a cicáknak és kutyáknak is. Köszönjük szépen! Valamint meglátogatta a cicákat, ők pedig nagy örömmel fogadták a plusz két simogató kezet. Ki is használták azonnal a lehetőséget, hogy minél több vakargatást gyűjtsenek be. Immunhiányos cicáink lakrészén kijutott a dicséretekből is, hisz amellett, hogy barátságosak, igen dekoratív, gömbölyded mindegyikük. 
 
 
Kiki rendszerint kéz alatt van, ha simogatáshoz lenne kedvünk
 
 
Amint megérkezett állatorvosunk, a papírmunka után indultunk Pamut nézőbe. A lábacskája elkezdett lehámlani. A felső réteg itt-ott levált, alatta élő szövetek tündököltek. Lekerült a gallérja, mivel a varrat szépen begyógyul. Jobb hátsó lábából ki is vette a cérnát a doktor úr, mivel szépen begyógyult a harapásnyom. A bal lábát továbbra is kezelni kell, de mivel továbbra is együttműködő, nem okoz nehézséget.
Dönci és Mózes kombinált oltást kapott, immáron a másodikat, Csillag pedig veszettség elleni szurit. Dönci oldódik a társai között, sokkal közvetlenebb, barátkozós. A ketrecét csak reggeli előtt használja, bemegy előre, hogy nyugiban, szépen-lassan megeszegesse.
 
 
Dönci jutifalathoz pózol
 
 
Mivel Evetke némi javulást mutat, eszeget is apránként, dorombol bőszen, viszonylag aktív is, ezért a gyógyszer további adását kell folytatni, ugyanezekkel a kiegészítőkkel. 
Pénteken Kriszti és Kitti önkénteskedett a cicarészlegen. Az etetésüknél is részt szerettek volna venni, ezért jó korán érkeztek a lányok. Már akkor feltűnő volt, hogy Atlasz nem nagy étvágyú, nyáladzik. Tipikus... Amint van valamelyik cicára érdeklődő, egyértelmű, hogy akkor történik vele valami. A lányoknak nagyon szépen köszönjük a segítséget!
Atlasz hétvégén már igen fájlalta a fogát/ínyét, ezért fájdalomcsillapítót és ínygyulladásra való antibiotikumot rendelt elő állatorvosunk konzultálás után. Délutánra már tudott enni, de a gyógyszerezését napokig folytatnunk kell. 
Telefonos segítségkérés után új lakó érkezett. Bandi nevet viselő fiatal kandúr állítólag betévedt beszállítója udvarába. Etetgették, de a cica rosszul lett. Bevitték egy rendelőbe, a diagnózis mérgezés, valószínű fagyállót nyelt be. A férfi naponta hordta infúzióra, máj- és veseelégtelensége is van. Próbálta a lakásba bevíve ápolgatni, de feleségének allergiája van, ezért nem tarthatja tovább bent, a legyengült cicát pedig nem akarta a hidegbe kirakni. Bandinak már van oltási könyve, kapott az év elején kombinált oltást is, mivel meg szerették volna tartani. Csak hát fagyállót evett, így bekerült a menhelyre... Neki most ellátásra van szüksége, kapja a gyógyport, amit kiváltottunk számára és a gyógytápot, amit a férfi hozott neki. Annyira nem siralmas az állapota, picit eszik is, gubbaszt, de ez természetes reakció az adott szituáció miatt is. Reméljük a gyors javulását!
 
 
Bandi
 
 
Ennek fényében köszönjük a 33 cicánkkal együtt, hogy velünk tartottak!
 
Reni

Hozzászólások