Blog a felelős állattartásról 2020 II. negyedévében

Hogy mennyire repül az idő..
El is érkeztünk a 2020-as év második blogjához, amelyben kettő témát szeretnék kifejteni. Mind a kettő téma nagyon fontos, ezért véleményem szerint helyet kell, hogy kapjanak a blogban.

A nyári táboraink idén is meghirdetésre kerültek, még február körül. Aztán sajnos egy darabig kétségessé vált, hogy lesznek-e, lehetnek-e egyáltalán nyári táborok a járvány miatt. Ettől függetlenül mi gőzerővel készültünk, és bizakodtunk, hogy a helyzet konszolidálódni fog, és ha nem is teljesen úgy, ahogy az eddigi években, de megrendezhetőek lesznek a táboraink.

Idén kettő táborban gondolkodtunk, a hagyományos, már mindenki által ismertté vált Tappancs Táborban, illetőleg egy új, Kisgazdiképző Táborban, amelyet tavaly először rendeztünk meg, és óriási sikert is aratott.
A Tappancs Tábor június végén megrendezésre is került, sok óvintézkedéssel, de annál több érdekes és felejthetetlen programmal. Óriási túljelentkezés volt idén is.

Rengeteg színes program volt, talán könyvet is írhatnék belőle, de sajnos itt most nincsen lehetőségem mindet megemlíteni, így a gyermekek által leginkább kedvelt programokba szeretnék egy kis betekintést nyújtani.

Minden évben a kutyasétáltatás a gyermekek által legkedveltebb program, de idén volt egy olyan programunk is, ami eddig még soha sem volt, és óriási sikert aratott.

Hét magyar kutyafajta látogatott el a táborunkba gazdáikkal, és gyarapították a gyermekek tudását, megismerkedhettek a fajtákkal.
Ezúton is szeretném megköszönni Furák Zsoltné Andinak, hogy vállalta ennek a csodálatos programnak a szervezését és lebonyolítását. 
Óriási élmény volt nekünk is, és a gyermekeknek is!

És akik ellátogattak hozzánk:

Magyar agár - Fényűző Derengő "Pannika"
Tulajdonos: Zsófia Kolozsi-Kecskés

Pannika imádta a gyerekeket


Erdélyi kopó - Vértesfia Torda, 1 éves kan
Tulajdonos: Farkas Baráti Attila

Attila és Torda

Magyar vizsla - Tiszatáji Vadász Írisz / Berill, 2 éves szuka
Tulajdonos: Vénusz Anikó Éva

Berill


Pumi - Ludas Matyi Ördög/ Kópé, 21 hónapos kan,
Tulajdonos : Erzsébet Szerencsés

Kópé


Sári /mentett kutya/ 5 éves szuka
Tulajdonos: Furák Zsoltné Andi - FurákFa

Sárit imádták a gyerekek

Puli - Vértesi Kócos Áldás, 6 éves kan és Borzos Puli Pestimrei Borka /mentett kutya/, 4 éves szuka,
Tulajdonos: Katalin Túri

A gyönyörű Pulik


Mudi - Tápai tekergő kennel kutyái, 10,5 és 7,5 éves szukák,
Tulajdonos: Sándor Vanyó

A két cuki Mudi

Kuvasz - Pusztatenki Masni, 2 éves szuka -
Tulajdonos: Zsolt Drágossy

Sok gyermek életében először látott Kuvaszt


Kuvasz-Magyar vizsla keverék - Alkony /mentett kutya/- 9,5 éves kan
Tulajdonos: Furák Zsoltné Andi - FurákFa

Alkony


Nagyon szépen köszönjük nekik, hogy ellátogattak hozzánk, és gyönyörű kutyáikkal, óriási tudásukkal színesítették a tábori programunkat!

Továbbá járt nálunk Gácsi Mária két terápiás kutyája is, Molly és Nala. Szuper játékokkal és felelős állattartással kapcsolatos kvízekkel színesítették a tábori programot.
Köszönjük Neki!

A gyermekek a menhely vezetőjétől Lindától hallhattak előadást a kutyák egészségéről, a kötelező védőoltásokról, kullancsok és szúnyogok elleni védekezésről, és az ivartalanítás fontosságáról is.

Jómagam Milo nevű kutyámmal tartottam egy trükkbemutatót, és beszélgettünk a felelős fajta és egyed kiválasztásáról és arról, hogy honnan vegyünk magunkhoz kutyát, és honnan ne.

Máté és Alexa is már sokadig éve ellátogatnak hozzánk, és megtartják színvonalas előadásukat a felelős vásárlásról, természetvédelemről.
Köszönjük Nekik!

Zsuzsi és Attila is évek óta ellátogatnak hozzánk bemutatva a Mantraing nevű kutyás sportot.
Nagyon köszönjük Nekik is!

Jövőre újult erővel, és újabbnál újabb színes programokkal várjuk a Tappancs Tábor állatbarát gyermekeit.
De még ne ugorjunk ennyire előre, hiszen hamarosan kezdetét veszi a Kisgazdiképző Táborunk is.

Március végén, és április hónapban nagyon sok facebookos videóval találkozhattunk, amelyekben újjongva, tapsolva ünnepeltek egyes menhelyek, hogy üresek a kennelek, minden kutyát örökbefogadtak.
Minket már akkor egy nagyon furcsa érzés fogott el.
Ennek nem lesz jó vége..
És nem lett jó vége..

Második hete már, hogy napi szinten záporoznak a telefonhívások. Fiatal, életerős kutyáktól akarnak megszabadulni a gazdák, mert már nincs rájuk elegendő idő, túl sok gond van velük, ők ezt nem így képzelték el. Ők nyaralni mennének, sokba kerül a kutyusok ellátása, rombolnak, és reggelig sorolhatnám az okokat, amik miatt kitelt szegény kutyák becsülete.. 
Az utcák tele vannak mikrochip nélkül kóborló kutyákkal, akiket soha többé nem keres senki.

Sajnos nem bírjuk ezt a tempót tartani, és a rengeteg oltások nélkül érkező kutya miatt a menhely már hetek óta óriási küzdelmet vív a parvó vírussal.
Mindez a felelőtlen döntések következménye, mindez a meggondolatlanság eredménye. Az emberi múlasztások áldozatai azok a kutyák, akik minden nap kínok között küzdenek ezzel az iszonyatos vírussal.

Nagyon-nagyon szépen kérünk mindenkit már sokadjára, hogy ne hozzon felelőtlen, nem átgondolt döntéseket, mert ezek az ártatlan lelkek mind az elszenvedői ennek.

Nagyon szépen köszönöm a figyelmet, és további csodás nyarat kívánok Mindenkinek!

Adri
 

Hozzászólások