NavigációBlogok / Kutyamentés blogja / Kutyás történések 2016. máj. 2-8.

Kutyás történések 2016. máj. 2-8.


By Kutyamentés - Posted on 21 május 2016

Tádé

A heti bevezetőmben egy régi-új kutyát szeretnék bemutatni: Ő Tádé, aki egy végtelenül jámbor, jóindulatú, kedves kutya, aki korábban már élt a gondozásunkban. Tádé igazi kalandor, és a sok rossz ellenére az emberek iránti szeretete nem csitul.

Egy karóhoz kötve találtak rá Subasán, ahonnan a menhelyre került még 2010-ben. Aztán úgy tűnt, hogy végre révbe ér, hiszen nagyon hamar gazdira talált. A héten viszont újra hallottunk róla, hiszen valaki rátalált a kószáló kutyára a mórahalmi papírgyárnál, és chipet nézettek benne. A chip a menhely adatait tartalmazta, hiszen a gazdi 6 év alatt arra sem vette a fáradtságot, hogy a saját nevére vegye Tádét.

Munkatársam elindult hát érte, hogy visszahozza őt a menhelyre, és egykori gazdája helyett most végre olyat keressünk neki, aki tényleg a gondját viseli. Ekkor ért minket a meglepetés, ugyanis a várt chipszám helyett egy teljesen más számkódot olvasott ki a leolvasó. Felhívtuk az állatorvosunkat, és a chipszámhoz bizony nem a menhely adatai voltak hozzárendelve, hanem egy magánszemélyé. Felhívtuk őt, és elmondta, hogy Tádé az ő kutyája, akit korábban talált, majd bechipeztetett, de ahogy alkalma adódik, meg is lép otthonról, mert sajnos sokat van egyedül. Emiatt le is mondott a kutyusról egy olyan gazdi reményében, aki többet foglalkozik vele.

Igen, Tádé jelenleg egy két mikrochippel rendelkező, nem hétköznapi kutya. Olyan gazdit keresünk neki, aki elfogadja két mikrochippel ezt a két személyiségű kutyust. Az egyik a szabad lelkű, mindig fiatal, bohém kutya, akinek nem lehet megmondani, hogy otthon várja a gazdi érkezését, hiszen ő maga is kalandot keres. A másik mikrochip pedig olyan Tádéé, aki nyugodt, hűséges, ragaszkodó és végtelenül kedves. Akinek minden álma, hogy a gazdi lába mellett a teraszról élvezhessék a kopogó esőt, vagy a szikrázó napsütést. Aki a gazdi minden kívánságát lesi, és egyetlen álma, hogy megfeleljen neki. Az idilli képbe egyetlen dolog zavarhat be: amikor csukódik az ajtó, a bohém Tádé útra kel és magával viszi azt az elragadó, ragaszkodó, hűséges kutyát is, aki eddig a teraszon békésen ücsörgött.

Hétfő

A múlt heti blogomban bemutatott Negró, akit altatás elől mentettünk, máris beteg. A parvóvírusos bélgyulladás összes tünetét mutatja. Természetesen azonnal elkezdődött a gyógykezelése. A gyógyulását nehezíti, hogy amióta leadták teljesen maga alá került. Nem vagyunk benne biztosak, hogy fel tud épülni a betegségből, ugyanis ehhez ő is kell. Látható azonban, hogy élni sincs kedve. Csak meghalni.

Kedd

Ma ivartalanításra igyekeztünk dr Farkas Attila rendelőjébe: Vendi, Argó, Negró és Tigris nagyon jól viselték a műtétet, és példásan viselkedtek. Felhívnám a Kedves Olvasók figyelmét, hogy az ivartalanításon átesett Negró nem azonos a tegnap lebetegedett Negróval. Mindketten chipes, leadott kutyák, ezért van a névegyezés.

Egy rendkívüli örökbefogadásról is beszámolhatok: a múlt héten bekerült, balesetes Baka gazdijai jelentkeztek, és a hatósági állatorvos engedélyezte, hogy a veszettségi megfigyelés lejárta előtt hazavihessék. Az örökbefogadást megelőzte egy hatósági ellenőrzés, ami nemcsak Baka állapotára terjedt ki, hanem a frissen beérkezett veszettségi megfigyelésen lévő kutyákra is. A hatóság mindent rendben talált, Baka pedig hazakerült a családjához.

Szerda

A mai nap a költöztetések napja volt: A múlt héten külföldre örökbefogadott kutyák helyét újak foglalták el: Saci és Ari az első négyes lakói lesznek ezentúl, Kendi a hátsó négyesbe költözött. Mindenki azonnal feltalálta magát, kivéve Mamit, aki az előkészítőbe költözött fel. Ő egyelőre nagyon meg van ijedve, de biztosan hamarosan feloldódik. Az ő története sem egyszerű: annyira félt az emberi kéz érintésétől, hogy úgy tudták menhelyre juttatni, hogy törölközőt dobtak rá, nehogy valakit megharapjon. Mami azóta nagyon megszeretett minket, de idegenekkel egyelőre bizalmatlan. Ezt kívánjuk orvosolni azzal, hogy a menhely azon részébe költöztettük, ahol a legnagyobb a mozgás.

Egy régi Tappancsos kutyánkért, Tádéért kellett elmennünk délután, ugyanis a mórahalmi papírgyárnál kószált. Mától ő is a menhelyünk lakója.

Csütörtök

A szokásos menhelyi vizit alkalmával dr. Farkas Attila 2 mikrochipet, 6 kombinált oltást, és 4 veszettség elleni védőoltást osztott szét a menhelyen. Megvizsgálta Negrót újra, aki a gyógyszerek ellenére sehogy sem akar javulni, egyértelműen feladta, már akkor, amikor lebetegedett. Most újabb gyógyszereket kapott, várjuk a csodát...

Péntek

Ivartalanításra utazott dr. Farkas Attila rendelőjébe Dani, Mázli és Vidám. Ahogy az lenni szokott Mázli névre hallgató kutyákból is kettő van egy időben a menhelyen. A névegyezés oka ugyanaz: mindketten leadott, chipes kutyák.

Az ivartalanítás mellett Bigit is orvoshoz kellett vinni, ugyanis hirtelen befalta az ebédjét, és emiatt bélgyulladást kapott. Most gyógyszereket írt fel neki az állatorvosunk, pár nap és túl lesz a kellemetlenségen.

Szombat és Vasárnap

Miki a hétvégén váratlanul rosszul lett: Rohantunk vele az állatorvoshoz, de sajnos már későn érkeztünk. Miki itt hagyott minket. Halálának oka akut veseelégtelenség. Sajnáljuk, hogy ilyen rövid idő adatott meg neki a menhelyen.

Luckyboy és Hópehely végre elköltözött eddigi helyükről. Mostantól a hátsó négyesben fognak lakni, amíg gazdit nem találunk nekik. Argó és Mázli is elköltözött eddigi helyéről, mostantól az első négyes lakói (nem a tegnap ivartalanításon átesett Mázli, hiszen ő még lábadozik).

A hétvégén két újabb kutyát fogadott a menhely: Zserbót egy állatbarát találta utazás közben egy forgalmas főút mellett.

Zeki pedig gazdás kutya, a tulajdonosok elmondása szerint 6 éves, akinek az oltási könyve "véletlenül" otthon maradt. Azért került menhelyre, mert eladták a házat a gazdik, és az új tulajdonos addig nem utalja a vételárat, amíg ő ott van. Így Zeki is menhelyre került. Nagyon fél, bizalmatlan. A mikrochip ellenőrzésekor kiderült, hogy a legutolsó regisztrált oltása 2006-ban volt, tehát a kutyus legalább 10 éves. Nem a kora számít, hiszen nála már sokkal öregebb kutyát is fogadtunk. Az sokkal bántóbb, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy könnyebben menhelyre kerülhet az egykori kedvenc, ha letagadnak pár évet...

Köszönjük a 128 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Szöveg szerkesztése

Keresés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 87 vendég van a webhelyen.

Tartalom megosztás

Friss hozzászólások

Jelen vagyunk

iWiW Tappancs klub Tappancs a Twitteren Facebook rajongótábor Youtube