You are hereBlogs / Cicamentés's blog / Cicás történések 83. február 03. - február 09.

Cicás történések 83. február 03. - február 09.


By Cicamentés - Posted on 16 February 2014

gomboc.jpg

Február 03-február 09.

Ezen a héten elég sokan kilátogattak hozzánk a Tappancs tanyára, sokan kíváncsiak voltak a cicákra és azok életére. A látogatók, nézelődők közül senki nem érkezett üres kézzel. Mindenki hozott valami kis finomságot a cicáknak. Kaptunk egy kis tápot is, és egy kis konzervet is.

A sok- sok nézelődő között volt egy fiatal pár, kiknek nagyon megtetszett Dolli cicánk. Persze ez nem volt nehéz, hiszen amellett, hogy Dolli igazán gyönyörű macska, nagyon jól is tudja magát „árulni”. Először, csak néz az örökbefogadókra azokkal a hatalmas szemeivel, amiben minden benne van. Aztán elkezd hízelegni, dorombolni. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni. És ezzel ez a fiatal pár sem volt másképp. Azzal váltunk el egymástól, hogy valószínűleg visszajönnek majd érte, csak otthon még átbeszélik a dolgokat. Az biztos, hogy Dolli nem csak szép, hanem nagyon jó természete is van. Ha végül majd az örökbefogadás mellett döntenek, akkor egészen biztosan jó döntést fognak hozni. Kapnak majd egy hűséges, bújós társat. Kívánjuk neki, hogy így legyen!

Az előző héten menhelyünkre került Kacor már nagyon jól van. Sajnos az eredeti gazdi nem jelentkezett érte. A jövő héten majd megkapja az első oltását és a mikrochipet, így egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy ő is gazdira találjon. Persze ehhez először az kellene, hogy valakinek felkeltse az érdeklődését. De ami késik, az nem múlik. Teljesen biztos vagyok benne, hogy majd érte is eljön a nagy Ő.

Tobi cicánknak viszont nem mennek ilyen jól a dolgai. Ő még mindig nagyon beteg. Ismételten megvizsgáltattuk az állatorvosunkkal. További gyógyszeres kezelésre van szüksége, és a teljes gyógyulásra még egy kicsikét várni kell. Egyébként Tobi még eléggé félős. Minden hirtelen mozdulattól és hangosabb zajtól összerezzen. Fogalmunk sincsen, hogy miken mehetett keresztül, de abban biztosak vagyunk, hogy nem volt egyszerű élete. Még nem igazán érti, hogy nálunk biztonságban van, mi neki szeretnénk segíteni, hogy valamikor majd ő is egy teljes, szeretettel teli életet élhessen.

Csütörtöki napon kilátogatott hozzánk dr. Farkas Attila, menhelyünk állatorvosa. Ma csak kettő cicánk gazdagodott egy-egy oltással. Pite veszettség elleni oltást kapott, Gombóc pedig már az ismétlő kombinált oltásnál jár. Gombóc is egy nagyon barátságos, kedves kiscica. Ő testvérével, Tigrissel együtt ideiglenes befogadónknál nevelkedett. Teljesen egészséges, minden rendben van vele. Testvérének már megadatott a gazdis élet, ő már egy szerető családban él. Gombócra még nem volt komolyabb érdeklődő, viszont az mindenképpen jót jelent, hogy az összes látogatónknak nagyon tetszik, szinte mindenki odáig volt érte. Így ez reményt ad nekünk, hogy rövidesen ő is gazdisodni fog.

A hétvégénk nagyon mozgalmasan telt el. Szombaton tartottuk a szokásos havi eledelgyűjtésünket a Fressnapf Állati Áruházban. Sajnos cicákkal nem tudtuk magunkat képviseltetni, de az összegyűjtött adományokért nagyon hálásak vagyunk. Kaptunk sok mindent, így a délutánunk ezek pakolászásával telt el.

Viszont a menhelyen történt egy örökbe fogadás. Dolli cicánkért eljött az a fiatal pár, akik a hét elején meglátogattak bennünket. Otthon megbeszéltek mindent és végül úgy döntöttek, hogy Dollit családjukba fogadják. Gyorsan kiszedtük neki az ivartalanításból származó varratait és már kezdetét is vehette gazdis élete.

Ezen a hétvégén önkéntességet Noémi, Timi és Gábor tudtak vállalni. Ők hárman segédkeztek a cicák ellátásában. Segítségüket a cicusok nevében is köszönjük. Számítunk rátok máskor is!

Most a beszámolóm végére értem, de hamarosan ismét jelentkezni fogunk. Megéri majd akkor is velünk tartani, hiszen a következő blogban kiderül többek között az is, hogy Dolli életében milyen váratlan események történtek.

Addig is üdvözletünket küldjük mindenkinek: Edit és a Tappancsos cicák

Search

Languages

Who's online

There are currently 0 users and 182 guests online.

Syndicate

Recent comments

We are presented

iWiW Tappancs klub Tappancs a Twitteren Facebook rajongótábor Youtube