You are hereBlogs / Éva's blog

Éva's blog


Éva's picture

Menhelyi történések

Az elmúlt hat évben hétről-hétre beszámoltam a Tappancs Tanyán történő kutyás eseményekről. Bízom benne, hogy sok állatbarát szívesen olvasta a történeteimet. Mostantól az egyik társam veszi át a menhelyi kutyásblog írását. Fogadják/fogadjátok őt szeretettel! Köszönet az eddigiekért.

Éva's picture

Menhelyi történések: aug. 26.-szept. 1.

Jácint utolsó napjait már csak megszépíteni tudjuk

Millió egy dolog történt ezen a héten is. Szokás szerint a jó és a rossz, egyaránt megtalált bennünket. A menhely életét még az is bonyolítja, hogy egyik dolgozónk, képzettségéhez passzoló munkához jutott. Így helyette új embert kell keresnünk. Zolinak köszönjük az eddigieket és szívből kívánjuk, hogy elvárásai szerint alakuljon a további élete! Ezt a hetet végigkísérte az új ember keresése, de természetesen elsősorban a menhelyi kutyák sorsáról szólt ez a hetünk is. Hát lássuk!

Éva's picture

Menhelyi történések: aug.19.-25.

Nagyon figyelek!

Tengernyi tennivaló elintézésén, megoldásán vagyunk túl ezen a héten is. Ezeket fogom most veletek megosztani.

HÉTFŐ

Kezdem a jóval. Tevékenységünkben a leglényegesebb dolog az, amikor kutyát tudunk örökbeadni. Ebből ma három is sikerült.

Éva's picture

Menhelyi történések: aug. 12-18.

Démon

A menhely szócsöveként ezen a héten is jelentkezem a tanyabloggal. Lássuk a történteket.

HÉTFŐ

Éva's picture

Menhelyi történések: aug. 5-11-ig.

Tappancs kutyasimogató az Árkádban.

Az előző héthez képest lényegesebben mozgalmasabb volt ez a hetünk. A jó és a rossz dolgok is megtaláltak bennünket, de a világ így kerek.
Most pedig lássuk a konkrétumokat.

Éva's picture

Menhelyi történések: júl. 29.-aug. 04.

A karanténban egy kifeszített raschel háló óvja a kutyákat a forróságtól

Forró hetet tudhatunk magunk mögött. Valahogy szinte minden szempontból áll a levegő körülöttünk. És hogy miért is említem ezt? Rövidesen ki fog derülni.

Éva's picture

Menhelyi történések: júl. 22-28-ig.

A megújult Tappancs kutyakonyha

A Tappancs menhelyét is elérte a totális uborkaszezon. A menhely forgatókönyve hasonló az eddigi hetekhez képest: alig hagyja el kutyus a menhelyet, ezzel szemben napi szinten több kutya befogadásával bombáznak bennünket a bejelentők. Egyszerűen felelősségteljesen gondolkodva és a különböző hivatalok előírásait betartva, NEM TUDUNK ÚJABB KUTYÁKAT befogadni. A Tappancs menhelye nem egy Ebrendészet feladatait látja el, menhelyünk kizárólag akkor képes egy másik, megmentésre váró kutyán segíteni, ha a meglévő lakók közül örökbefogadás történik. Ezeket a mondatokat miért is írom, azt rögvest elolvashatjátok az eheti történésben:

Éva's picture

Menhelyi történések: júl. 15-21-ig.

Mami a műtét napján ébredezve

Félelmetesen döcögősek a menhelyi napok. Egyre több kutyánkat kell kezelnünk. Sokuknál különböző nyavalyák lépnek föl, melyek gyógyítására, gyógyszerezésére egyre több időt kell fordítani. Az örökbefogadás szinte zéró. Ezzel szemben viszont "milliónyi" kutyus sorsáról kellene gondoskodnunk. De sajnos, mint mindennek és mindenkinek, a Tappancsnak is vannak korlátai! A sok nehézség ellenére mindent megteszünk, ami csak erőnkből telik. Kedves Érdeklődők, erről itt és most tájékoztatlak is benneteket.

Éva's picture

Menhelyi történések: júl. 8-14-ig.

A kölykök vitamindús étele készül

Az év legnagyobb tappancsos eseménye után alig kipihenve fogtunk bele ebbe az újabb menhelyi hétbe. Vajon sikeresebbek leszünk? Jól fognak menni a dolgaink? Ez hamarosan ki fog derülni.

Éva's picture

Menhelyi történések: júl. 1-7-ig.

Max, az egyik legképzettebb kutyus Szegeden, régi látogatója a rendezvényeinknek

Kalandos volt ez a hetünk, mivel most rendeztük meg, a XII. Tappancs Állatfesztivált. Évente ez a legnagyobb eseményünk, melynek megszervezésében a menhely is aktívan részt vesz. Emiatt lett komplikáltabb ez a hét, és hogy hogyan is zajlottak az események? Azonnal megtudhatjátok.

Search

Languages

Who's online

There are currently 0 users and 63 guests online.

Syndicate

Recent comments

We are presented

iWiW Tappancs klub Tappancs a Twitteren Facebook rajongótábor Youtube