Tapadmin's picture

Tappancs Tábor sticky icon

Helyszín: Tappancs Tanya
Időpont: 2017.07.03. – 2017.07.07.
Díja: 24.000 Ft

Alapítványunk régi álma válik idén valóra a nyári tábor megszervezésével. A Tappancs alapítvány célja a felelős állattartás elterjesztése, és a tábor is e köré fog épülni. Várunk minden olyan 8-12 éves gyereket, aki vagy fél a kutyától, de szeretné ezt a félelmét legyűrni, vagy olyanokat, aki imádják a kutyákat és szeretnének róluk minél többet megtudni.

Álláshirdetés sticky icon

Állatgondozót keresünk

Állatgondozót keresünk (kutyákhoz, macskákhoz) nehéz fizikai munkára, férfiak jelentkezését várjuk. Elvárás: állatszeretet, mobilisság, megbízhatóság, jó munkabírás, B kategóriás vezetői engedély, alkoholmentesség.

A munka tényleg nagy fizikai erőnlétet, állóképességet igényel!

Iskolai közösségi szolgálat sticky icon

Alapítványunk állatmenhelyén vagy korlátozott számban külső rendezvényeken is van lehetőség a középiskolások számára, hogy a kötelező 50 óra iskolai közösségi szolgálat idejét, vagy annak egy részét eltöltsék.

A Tappancstanyán javasoljuk az önkénteskedést annak, aki
- szereti az állatokat
- szeret a szabadban lenni
- fontos számára a felelős állattartás, vagy szeretné megismerni azt

Adminisztrátor's picture

Adhatvonal adományok felhasználása sticky icon

Adhatvonal felhasználása 2014

Szerencsére nagyon népszerű az ADHAT vonalas adománygyűjtő kampányunk, egyre többen hívják az adományvonalunkat, és ez igen nagy segítség alapítványunk védencei számára. (hívás: 13600, majd a 38 kód, SMS: 13600, szöveg: 38)

Az adományok és felhasználásuk 2015-ben:

A Tappancs Állatvédő Alapítvány adhatvonalas adományvonalát a 2015-ös évben 2219-en hívták. Az ebből befolyt összeget, 716.920 Ft-ot az alábbiak szerint használtunk fel:

Utcamacska beszámoló: 2017. máj. hó

20161124_114328.jpg

Eltelt egy év az Utcamacska Projekt csapatának életében, nagyon sok sikerélményben volt részünk, gazdihoz tudtunk juttatni számtalan félős kölyköt és felnőttet is, ugyanakkor nagyon sok esemény történt velünk, amely örökre mély nyomot hagyott bennünk és nem jó értelemben. Ez év májusa viszont különösen fájdalmas és gondokkal teli hónap volt.

Cicás történések 2017. máj. 1-14.

Táncos

Nagy napra virradtunk ma, megtörtént Zselé apróság első szilárd étkezése. Eddig nem látott a cumija nélkül, most meg szinte nem mutat hajlandóságot arra, hogy a szájába vegye. Pár napja próbáltunk átállni a rendes étekre, tört péppel kínálgattunk, de ragaszkodott a megszokotthoz. Erre reggel azzal indított, hogy nagy elánnal nekiesett a szaftos, alutasakos kajának. Büszkeségünknek hangot is adtunk, amit hatalmas pocakot eresztve, a kezünkben szétfolyva, dorombolással viszonzott. Viszont hosszú távon nem lehet simogatni a kis vadorzót, hisz pár másodperc múlva már a játékon jár az esze és apró fogacskáival és karmaival nekiesik az ember kezének, hogy lebirkózza azt.

Luca és Leó az örökbefogadó konténer irodarészébe fogadta Icukát reggel. Első gondolata az volt, hogy nyitva felejtődött az ajtó, de mire befejezte a takarítást látta, hogy Luca egy jól irányzott mozdulattal lenyitotta a kilincset és szabadjára engedte társait. Azonnal riasztva lett Gábor az ezermesterünk, hogy módosítson valamit a kilincsen, Luca-biztosra.

Sáfrány a kifutóban felfedezte az addig használaton kívüli hintát és beleszeretett. Az egész napot ott töltötte, elringott benne, majd annyira rákapott az ízére, hogy a továbbiakban is első útja a hintába vezetett és a délutáni etetéskor volt csak hajlandó elhagyni azt.

Kutyás történések 2017. máj. 29. - jún. 4.

Sziporka és Csuporka

Történt egyszer, 2016 decemberében, hogy három újszülött kölyökkutya fenekestől felforgatta a családi életem...

Sziporka, Csuporka és Puszedli napi harcot vívtak az életben maradásért, miután a dóci fagyos erdőből a meleg házikómba költöztek. Puszedli 3 nap után feladta a harcot, de Sziporka és Csuporka tovább küzdött. Megannyi átvirrasztott éjszaka, és 8-9 hétnyi rettegés után végre kicsit megnyugodhattunk, hogy talán állapotuk stabilizálódott, elkezdődött az oltási program, egyenesbe kerültek. Túlzás nélkül, 5-6 hetesen már "szobatiszták" voltak, hiszen annyira ügyeltünk a számukra steril környezetre, hogy nekik is az vált természetessé. Ha dolgukat szerették volna végezni, azonnal "szóltak" és tartogatták. Minden napjukat nálunk töltötték, csoda hát, hogy személyesen szerettünk volna a számukra megfelelő családot találni?! Apró termetük, beteges természetük miatt úgy döntöttünk, hogy innen mehetnek családhoz, de arról szó sem lehet, hogy itt maradnak!

Kutyás történések 2017. máj. 22-28.

Bazsi

Nagyon sokan zokon veszik az örökbefogadási szabályaink módosítását, szigorítását. Olykor sértődötten, sokszor dühösen, elégedetlenül távoznak tőlünk gazdijelöltek, mert túl szigorúnak, igazságtalannak ítélik meg a gazdikeresési módszereinket. Nem gondoljuk úgy, hogy valaki attól válik jó gazdivá, mert rendszeresen eteti a kutyát, vagy azért, mert szabadon lehet a kertben, és nincs megkötve. Ezeknek a dolgoknak már természetesnek kellene lennie, hogy megetetem a kutyámat, gondoskodok róla, és nem verem láncra. Sajnos azonban a tapasztalat az, hogy még ezekhez a dolgokhoz sincsen minden kutyának joga. Régebben sokkal több ember távozott tőlünk elégedetten, kutyatulajdonosként. De megérte? Bazsi példájából ítélve biztosan nem.

Sok évvel ezelőtt, amikor még Bazsi kölyök volt, kiválasztotta magának egy család. Nem kellett sokáig várnia a gazdisodásra, nagyon szerette az embereket, így könnyen oldódott. Oltásai után már vitték is, és most, őt évvel később ismét a menhelyen kötött ki. Sok kapcsolata nem volt a gazdájával, ez látszott az első pillanatban. Ahogy Bazsi besétált könnyedén a gondozóval az új helyére, a gazdája is olyan könnyedén vette. El sem búcsúzott, rá sem nézett. Leadja, mert nincs pénze etetni. Nem íratta a saját nevére, mert akkor éppen nem volt rá pénze. Mivel nem járt ki az udvarból, így a veszettség elleni, egyébként kötelező védőoltást sem adatta be, hiszen feleslegesnek tartotta, az ajánlott védőoltásokról már nem is ejtenék szót, hiszen nincs miről.

Kutyás történések 2017. máj. 15-21.

Herceg

A heti blog szereplője Herceg, akitől ezen írással végleges búcsút veszünk. Szinte napra pontosan két évet töltött a menhelyen, és beilleszkedése sokáig tartott. Viszonya a gondozókkal sokáig nem volt felhőtlen, de lassan csiszolódtunk egymáshoz. Sokadig gazdájától érkezett a menhelyre, mert senki nem tudta megfelelően kezelni őt. Ide-oda vándorolt, adták-vették, így az emberekbe vetett bizalma szépen köddé foszlott. Utolsó gazdája láncon tartotta, ahol gyakran sírt, vonyított, feljelentették a szomszédok, állatbarátok pedig próbáltak segíteni, de Herceg mindenkire morgott, senkit nem engedett közel magához. Aztán megérkezett a menhelyre, ahol a megszokott viselkedését folytatta sokáig, de fokozatosan alább hagyott az ellenállása. Nem volt egyszerű eset, de hajlandó volt a változásra, és sokat tett azért, hogy beilleszkedjen. Végül mindenki megszerette. Egy társa volt a menhelyen, Süti, akivel fél évet élt együtt, majd Sütit örökbefogadták. Ezután több társat nem volt hajlandó elfogadni, így egyedül élt, de nem magányosan. Hercegből lassan Hencivé fejlődött, aki imád játszani, szaladgálni, enni, és sétálni. Az ebédjét minden alkalommal sikítozva várta, és maradéktalanul elfogyasztotta. Az ugatás zaját mindig aláfestette a hihetetlen vékony hangú visítása, így az épületben rezgett a dobhártyánk.

Cicás történések 2017. ápr. 17-30.

Nimród

Hétfőn kedves meglepetés ért minket, Levendula gazdijai látogattak ki, hogy megajándékozzák védenceinket. Egy nagy tálca konzervet, almot és Levendula által nem használt cicabútort adományoztak. Körbe szeretgették a cicákat, természetesen akik erre igényt tartottak, de még így is voltak jelentkezők. Amit Levendula ignorált, azt az itteni cicák nagyon nagy érdeklődéssel fogadtak. Elsősorban Hetyke bitorolta a kis nyugágyat, nem is tágított belőle. Pár nap alatt sikeresen leamortizálták a bútort, de azért még mindig lelkesen használják. Úgyhogy nagyon szépek köszönjük a fiatal párnak, maximális kihasználtsággal üzemel a kaparótorony.

Nimród továbbra sincs jól, nem eszik, csak fogy, látványosan. Viszont jó kedvű, ugrabugrál, dorombol és hízelkedik. Közben telefonhívás érkezett. Egy kétségbeesett buszsofőr telefonált, hogy Dorozsmán a buszfordulóban a kuka alatt van egy dobozban 3 baba cica. Kollégánk épp úton volt az állatorvostól, így felnyalábolta őket és kihozta a menhelyre. A cicák icipicik, épp hogy elkezdett nyíldogálni a szemük, de távol álltak még az önállóságtól. Megpróbálkoztunk az etetésükkel, kisebb-nagyobb sikerrel, de kapacitásunk nem volt a gondozásukra. Zselé mellé nem vihettük haza őket is, de szerencsére megoldódott a helyzetük és ideiglenes befogadóhoz kerültek. Egy kisfiú és 2 kislány cica esett újfent áldozatul egy gondatlan macskatartó kegyetlenségének.

Search

Languages

Who's online

There are currently 0 users and 64 guests online.

Syndicate

Recent comments

We are presented

iWiW Tappancs klub Tappancs a Twitteren Facebook rajongótábor Youtube